Karlı dağlarının ender sahipleri bembeyaz karlar içinde görüntülendi

Doğanın ender ve az bulunan canlıları, Erzincan ile Tunceli arasında bulunan Munzur dağlarında görüntülendiler. Bembeyaz karlar içinde göç yolunda görüntülenen yaban keçilerinin görüntüleri kartpostalları aratmadı.

Karlı dağlarının ender sahipleri bembeyaz karlar içinde görüntülendi

Doğanın ender görülen canlıları olan yaban keçileri Erzincan ile Tunceli arasında bulunan 3.300 rakımlı Munzur dağlarında göç yolundayken görüntülendi. Sarp kayalıkların üzerinde bembeyaz karlar içinde görüntülenen yaban keçilerinin görüntüleri kartpostalları aratmadı.

SÜRÜ HALİNDE GÖRÜNTÜLENDİLER

Munzur Dağlarında yabani hayvan popülasyonunda artış gözlenirken karla kaplanan Munzur Dağlarında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan birçok yabani hayvan objektiflere yansımaya başladı. 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağlarının karlı zirvesinde ve zaman zaman da bin rakımlı aşağı kısımlara inen yaban keçileri sürüler halinde görüntülendi.

Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayımladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde bulunan, avlanması yasak ve koruma altındaki tür olan yaban keçileri, karlı arazide bata çıka ilerleyerek yollarına devam etti.

 

Karlı dağlarının ender sahipleri bembeyaz karlar içinde görüntülendi - Resim : 1