Tüm sağlıkçıları ilgilendiriyor! Bakan Koca'dan katsayı farkı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katsayı farkı açıklamasının ardından herkes "Katsayı farkı nedir?" diye arama yapmaya başladı. Bakan Koca yaptığı açıklamada "Temel bilimler dahil, afiliye hastane ile sözleşmesi olan uzmanlar arasındaki katsayı farkı olmayacak" dedi.

Tüm sağlıkçıları ilgilendiriyor! Bakan Koca'dan katsayı farkı açıklaması

Katsayı farkı nedir? Sözleşmeli uzmanlar ile afiliye hastane arasındaki fark nedir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamanın ardından sağlık personelleri bu aramaları yapmaya başladı. Bakan Koca "Temel bilimler dahil, afiliye hastane ile sözleşmesi olan uzmanlar arasındaki katsayı farkı olmayacak" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca katsayı farkı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eylül ayında uygulamaya konulan katsayı farkları ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hastanelerde görev yapan halk sağlığı, biyokimya, mikrobiyoloji ve diğer temel bilim uzmanları için 3'e çıkarılıp diğer uzmanlarla eşitlenen katsayı Eylül'de uygulanacak. Temel bilimler dahil afiliye hastane ile sözleşmesi olan uzmanlar arasında katsayı farkı olmayacak. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında (İSM, TSM) taban ek ödeme katsayısı kurum hedeflerinin yayınlanmasıyla birlikte 1'e çıkmıştı. Toplu sözleşmeden doğan haklar çerçevesinde bu katsayı hekim dışı sağlık personeli için 1,1'e çıkmış olacak." dedi

112 Acil Hizmetleri taban ek ödemesi yüksek tutulacak

Bakan Koca, değişikliğin uygulamaya konulduğunu 112 Acil Hizmetleri çalışanları taban ek ödemesinin yüksek tutulduğunu da belirtti. Koca açıklamasına şöyle devam etti: "Hesaplamada kullanılan katsayı; hekimlerde yüzde 10, diğer sağlık personelinde yüzde 40 oranında artışla uygulamaya konuldu. Toplu sözleşmeden doğan haklar ile hekim dışı sağlık personeli için ayrıca yüzde 10 artış gerçekleşti"