Kayıt dışı Suriyelilere verilen süre uzatıldı

Kayıt dışı Suriyelilerin İstanbul'u terk etmeleri için verilen süre uzatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 20 Ağustos'ta dolan sürenin 30 Ekim'e kadar uzatıldığını açıkladı.

Açıklamalar peş peşe geldi. İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyeliler kendi illerine dönecek denildi. Verilen süre 20 Ağustos'tu. Gözler İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliğine çevrildi.

Açıklama akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, "20 Ağustos'a kadar İstanbul'dan ayrılmaları için süre tanınan kaçak Suriyelilere yeni bir hak verildi." dedi. Sürenin iki ay uzatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı; "Türkiye'nin insani politikası devam edecek. Güvenli bölgeler oluştukça gönüllü geri dönenler olacaktır. Suriyeliler özelinde söylüyorum. Bizim bunları sınır dışı etmemiz mümkün değildir. Kayıtsız hiçbir Suriyeliyi sınır dışı etmemiz mümkün değil.

Kayıtsız Suriyelileri kamplara alıyor, kayıtlarını yapıp arzu ettikleri vilayetlere gönderiyoruz. Gönüllü geri dönüşler var. 100'ün üzerindeki ülke insanlarının aktığı bir yerden bahsediyoruz. Şimdi biz İstanbul'da ne yapıyoruz? 20'sine kadar sayın valimiz İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyeli kardeşlerimizin bulundukları illere kayıtlı bir şekilde gitmeleri gerektiğini söylemişti. Süre bitti ve biz bunu 30 Ekim'e kadar uzattık." açıklaması yaptı.