"Kılıçdaroğlu artık bunu yapmayacak!" diyerek Özgür Özel açıkladı! Özel’den Muharrem İnce açıklaması: Ben de istiyorum ama...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçiş dönemi boyunca partisinden istifa etmeyeceğini belirterek "Genel Başkan şunu yapmayacak, grup toplantısı yapmayacak. Bir genel başkan vekili olabilir seçim sürecinde." dedi. Muharrem İnce'yle ilgili ise Özel "Babaevinin kapısını çalıp, partiye dönmesiyle ilgili beklenti, çok sayıda telefonlar var. Muharrem İnce'yle barışmayı ben de istiyorum, ama çok yıkıcı konuştu" diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu artık bunu yapmayacak!" diyerek Özgür Özel açıkladı! Özel’den Muharrem İnce açıklaması: Ben de istiyorum ama...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk'te açıklamalarda bulundu. Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP'ye dönüp, dönmeyeceği konusu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın ziyaret çağrısı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden istifa edip etmeyeceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"MUHARREM İNCE'YLE BARIŞMAYI BEN DE İSTİYORUM, AMA ÇOK YIKICI KONUŞTU"
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP listesinden milletvekili olacağı yönündeki iddialara ilişkin Özel "Partinin alınmış bir kararı yok. O yüzden bilmediğim bir şeyi nasıl anlatayım. Muharrem İnce'yi şahsen çok severim. Dün Özcan Abi'yle kızının kaybından dolayı karşılıklı ağlaştık. CHP'ye saygı duyan, gerçek muhalefet partisi olarak davransalardı aracılık ederdim. Hadi kızdın kapıyı çarpıp gidersin. Ama benzin döküp yakmazsın. O Teğmen Çelebi bizden ayrıldı, Millet Partisi'ne katıldı. Ne varsa, gitmeyin halledelim diyorum. 45 dakika sonra 'CHP'yi PKK'lılar yönetiyor, CHP şu olmuş, bu olmuş' diyor. Muharrem Başkan da 'Atatürkçüler tasfiye ediliyor' demişti. Peki Özgür Özel kim kardeşim? Özel'in olduğu yerde Atatürkçüler tasfiye edilir mi? MYK'mız karar verirse partimize dönerse bir şey diyemeyiz. Döneceklerse yetkili organlar tartışır. Babaevinin kapısını çalıp, partiye dönmesiyle ilgili beklenti, çok sayıda telefonlar var. Muharrem İnce'yle barışmayı ben de istiyorum, ama çok yıkıcı konuştu. En son Deniz Bey'in cenazesinde konuştum. Muharrem İnce'nin benim üzerimde emeği var. Grup başkan vekilimdi benim." yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU HDP'Yİ ZİYARET EDECEK
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na ziyaret çağrısıyla ilgili Özel "İşin zor kısmı geride kaldı. Ben zaten bu liderlerin böyle durum dışında birbirine ne kadar nezaketli olduklarını, kadrolarına nasıl aşıladıklarına bire bir yaşadık. Yine türbülans olabilir ama daha hafif olur. HDP'yi ziyaret olası. Olası deyince olmayası diye de soran olabilir. Sayın genel başkan hiçbir partiyi ötekileştirmeden hepsini ziyaret edecek. HDP'yi de ziyaret edecek. Diğer partilere de ziyaret edecek." dedi. 

 
KILIÇDAROĞLU PARTİSİNDEN İSTİFA EDECEK Mİ?
Kılıçdaroğlu'nun geçmişte söylediği "bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı olmamalı" sözleriyle ilgili Özel "Sayın Kılıçdaroğlu'nun geçmişte söylediklerini biliyorum. Metinde 5 genel başkan Kemal Bey'e esneklik bırakmışlar. Şuradan hareketle yapmışlar; seçimin ertesi gün Kemal Bey istifa ettiğinde 45 gün sonra CHP'de kongre olması lazım. 30-40 yıllık özlem bitmiş, Türkiye'nin iyi hizmete ihtiyacı var, en başta deprem bölgesinde konut sorununun çözülmesi gibi. Orada kaymakamlar, il ve ilçe müdürleriyle sağlam sistemi kurma, AFAD'ı hazırlama, İstanbul'u hazırlayan kadrolarla çalışmak var iken, CHP'nin kurultay telaşına düşmemek için genel başkana esneklik bırakmışlar." ifadelerini kullandı.

"SEÇİM ÖNCESİ İSTİFA BİZİ SIKINTIYA SOKAR"
Sözlerini sürdüren Özel "O esneklik protokolün içinde var. Genel Başkan şunu yapmayacak, grup toplantısı yapmayacak. Bir partinin genel başkanı olarak başka partilere oy vermiş seçmeni rencide etmeyecek. Geçiş sürecinde kongre gözetilerek, uyum gözetilerek, ama genel başkanımız 'Cumhurbaşkanının partisi olmaz arkadaşlar' demişti. Seçimler öncesi istifa, kongreden dolayı bizi sıkıntıya sokar." diye konuştu. 

"GENEL BAŞKAN BUNDAN SONRA GRUP TOPLANTISINA GELMEZ"
Özel "Hemen istifa etmek isteyecektir. Oradaki esneklik geçiş dönemi boyunca etmemesini sağlıyor. Diğer liderler 'sizin gibi partisinde sevilen, etkili, hakkaniyetli birileri varken, seçim telaşı olacağına bunu yazalım' demişler. Seçimden sonra bir ile milli eğitim müdürü atamak yerine kongre telaşına girmek. Benim gördüğüm genel başkan bundan sonra grup toplantısına gelmez. Bir genel başkan vekili olabilir seçim sürecinde. Tüzüğümüze göre genel başkan vekilinin MYK içinden seçilmesi gerekiyor. Benim kongre olmadan genel başkan vekilliği yapmam sözkonusu olmaz. Tüzük var ortada. Genel başkanın Cumhurbaşkanının partili olmasına temelden itirazı var." dedi.