Kemal Kılıçdaroğlu'ndan talihsiz açıklama

tv100'ün gündeme getirdiği kripto paralarla ilgili Merkez Bankası düğmeye bastı.  Ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına dair yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan konuyla ilgil talihsiz bir açıklama geldi.

tv100'ün gündeme getirdiği kripto paralarla ilgili Merkez Bankası düğmeye bastı.  Yeni yönetmelik yayımladı. Böylece, papara gibi şirketler kripto para satamayacak. Kripto para ile alışveriş yapılamayacak. Milli değerlerimiz yurt dışına kaçırılamayacak. Takdir toplayan karara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan talihsiz bir açıklama geldi.

Türkiye’nin gündemine ilk tv 100 getirmişti. Merkez Bankası harekete geçti.

Kripto varlıkların ödemelerde kullanılmamasına karar verildi.  Böylece, papara gibi şirketler kripto para satamayacak yasadışı yoldan milyarlarca lira elde edilip yurt dışına kaçırılamayacak.

Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı. 30 Nisan'da yürürlüğe girecek.

Bu karar takdir topladı. Ancak CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yönetmelikle ilgili talihsiz bir açıklama yaptı. Tepki gösterdi.

Gerekçe olarak da kararın alındığı saati işaret etti.

Kılıçdaroğlu sosyal medaydan yaptığı açıklamasında “Kurtulamadılar bu zihniyetten. İlla gece yarıları bir akılsızlık yapacaklar. Böyle kararlar verilmeden önce tüm paydaşlarla konuşulur. Kripto kararını kime danıştın ey iktidar? Bu konunun tüm paydaşları ile oturup, istişarelerde bulunacağım” ifadelerini kullandı.