Norm Ender'in Mekanın Sahibi şarkısı çalıntı mı?

Rap dünyası yeniden karıştı. Herkese diss atarak rap dünyasını sallayan Norm Ender'e suçlamada bulunuldu. Khontkar adıyla tanınan Onur Dinç, Norm Ender'in Mekanın Sahibi şarkısının çalıntı olduğunu ileri sürdü. Norm Ender'e bir gönderme de Ben Fero'dan geldi. Norm Ender twitter'dan yanıt verdi.

Twitter adresinden bir video paylaşan Khontkar, Mekanın Sahibi şarkısının 'beat' kısmının Yung Slatt & B Stakk'a ait olduğunu ifade ederek, sanatçıların dava açması halinde Norm Ender'in yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalacağını iddia etti.

B Stakk'ın Norm Ender hakkında yasal işlem başlatacağı da ileri sürülürken, yine Khontkar'ın Twitter hesabından paylaştığı bilgilere göre parçanın yasal sınırların ötesinde alıntı olduğu kaydedildi.

Norm Ender cephesinden bu iddialara karşılık olarak bir yanıt gelmedi. Norm Ender son olarak Mekanın Sahibi şarkısını reklam olarak seslendirmesinin ardından büyük eleştiriler almış, kendisine karşı tweet atanlara sert yanıtlar vermişti.

Norm Ender'e bir gönderme de Ben Fero'dan

Norm Ender'in Mekanın Sahibi şarkısının çalıntı olduğu iddialarının ortaya atılmasının ardından diss attığı Ben Fero'dan da gönderme geldi. Ben Fero Twitter adresi üzerinden, "O dediğin paralar H A R A M çıktı kardeşşşşş" diye yazdı.

Norm Ender bu iddialara Twitter'dan yanıt verdi.

"Loop: Müzik yaparken kullanılan yardımcı ses döngüleridir. Üretim amaçları şarkılarda kullanılmaktır. Aranjörler çok iyi bilir ve kullanır. Sizin bilmiyor oluşunuzdan yararlanmaya çalışan bebelerin kurbanı olmayın! Aynı kumaşla farklı elbiseler yapan terziler gibi, dikiyoruz :)"

İşte iddialara sebep olan o şarkı

Khontkar kimdir? Onur Dinç kimdir?

İlk kayıtlarını 2004 yılında gerçekleştiren Khontkar, 2008 yılında kendi ev stüdyosunu kurdu ve Türkiye’deki trap müziğin temellerini ekibiyle birlikte atmaya başladı. Peki Khontkar kimdir, gerçek ismi ne?

Gerçek ismi Onur Dinç olan Khontkar, 1991 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Küçük yaşlarda annesinden edindiği MC Hammer ve Run DMC kasetleriyle kendisini hip-hop kültürünün içinde buldu. İlk kayıtlarını 2004 yılında gerçekleştirdikten sonra bir kaç oluşumda yer aldı. Bir yandan müzik teorisi eğitimi alırken diğer yandan 2008 yılında kendi ev stüdyosunu kurdu ve Türkiye’deki trap müziğin temellerini ekibiyle birlikte atmaya başladı.

Hayat şartları dolayısıyla tüm yaşanmışlıkları, müziğinde anlatacak konuları belirlemesinde büyük rol oynadı. 2010 yılında “Crimeland” adında bir albüm yayınladı. Daha sonra albüm serilerini bir süre daha devam ettirdi. Ancak yaptığı müzik Türkiye için o döneme ait olmayan, yepyeni bir tarz olmasından dolayı tam olarak beklenen ilgiyi göremedi.

2012 yılında 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri Bölümü’nü kazandı. Okul hayatı devam ederken bir yandan albüm serilerini kaydetmeye, bir yandan da tamamı kendine ait olan şarkıları internet üzerinden ücretsiz yayınlamaya devam etti. 2015 yılının başlarında “WHOISTHAT” adında İngilizce sözlerden oluşan bir EP yayınladı. Bunu, ilk defa dijital platformlarda yerini alacak olan LP’si “NOBODI” takip etti...