Kilise saldırısı talimatını veren işte o terörist! Aracın Türkiye'ye giriş ve çıkış görüntüleri

İstanbul Sarıyer'de bulunan 28 Ocak'ta Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıda kullanılan aracın Türkiye'ye giriş görüntülerine ulaşıldı. DEAŞ üyeleri Tacikistan vatandaşı Amirjon Kholikov ve Rusya uyruklu David Tanduev'in tarafından düzenlenen ve bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı.

Kilise saldırısı talimatını veren işte o terörist! Aracın Türkiye'ye giriş ve çıkış görüntüleri

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıda kullanılan Polonya plakalı aracı Türkiye'ye getiren teröristin yurda giriş ve çıkış görüntülerine ulaşıldı. 27 Kasım'da  Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısından araçla yurda gelen Abdullo Buriev, sadece 2 gün sonra İstanbul Havalimanı'ndan Rusya'ya firar etti.

Kilise saldırısı talimatını veren işte o terörist! Aracın Türkiye'ye giriş ve çıkış görüntüleri - Resim : 1

Sabah'ın haberine göre, İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne 28 Ocak'ta DEAŞ üyeleri Tacikistan vatandaşı Amirjon Kholikov ve Rusya uyruklu David Tanduev'in tarafından düzenlenen ve bir kişinin katledildiği saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı.

SALDIRI TALİMATINI VEREN İŞTE O TERÖRİST!

İstanbul Sarıyer'deki "İtalyan Kilisesi" olarak da bilinen Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıda kullanılan Polonya plakalı aracı Türkiye'ye getiren teröristin yurda giriş ve çıkış görüntülerine ulaştı.

Kilise saldırısı talimatını veren işte o terörist! Aracın Türkiye'ye giriş ve çıkış görüntüleri - Resim : 2

 

Abdullo Buriev isimli şüphelinin eylemde kullanılan aracı yurt dışından 27 Kasım 2022 tarihinde Edirne Hamzabeyli sınır kapısından soktuğu ana ilişkin kamera kayıtları soruşturma dosyasına eklendi.

Kilise saldırısı talimatını veren işte o terörist! Aracın Türkiye'ye giriş ve çıkış görüntüleri - Resim : 3

Buriev'in sadece 2 gün sonra İstanbul Havalimanı'ndan Rusya'ya çıkış yapmadan önce çekilen fotoğrafı da eklenen belgeler arasında yer aldı.

 

Kilise saldırısı talimatını veren işte o terörist! Aracın Türkiye'ye giriş ve çıkış görüntüleri - Resim : 4

DEAŞ SORUMLUSU ADAM KHAMİRZAEV'İN FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilere eylem talimatını verdiği saptanan "Andrei Guzun" isimli pasaportuyla yakalanan ve Türkiye'de bulunan DEAŞ sorumlularından olan ve Türkiye'de eylem yapmak için kendisine bağlı unsurlara izin verdiği" şeklinde istihbarat notu olan "Adam Abu-Darrar Al-Shishani" kod Adam Khamirzaev'in fotoğrafına ortaya çıktı.