Kilisedeki saldırıdan yeni görüntüler ortaya çıktı! Araç 1 yıl önce Polonya'dan Türkiye'ye getirildi!

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Santa Maria Kilisesi’nde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Rus kökenli D.T. isimli şahsın saldırgan olduğu, silahının tutukluk yaptığı tespit edildi.

Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde gerçekleşen saldırıyı D.T. isimli Rus kökenli failin gerçekleştirdiği, Tacikistan uyruklu A.K.’nin ise silahının tutukluk yaptığı tespit edilmişti.

ARAÇ 1 YIL ÖNCE POLONYA’DAN TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ
Saldırganların kullandığı aracın 1 yıl önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği, aracın bu süre içerisinde trafiğe çıkmadığı ve olay günü saldırganlar tarafından kullanıldığı öğrenildi. Polonya plakalı bir araç ile gelen saldırganların, Başakşehir Güvercintepe Mahallesinde yakalandığı öğrenildi.

SALDIRGANLARIN KULLANDIKLARI ARACIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
1 yıl önce Polonya’dan Türkiye’ye getirilen aracın aracın olay günü saldırganlar tarafından kullanılan otomobilin hareket halindeyken görüntüsü ortaya çıktı.

SALDIRIDAN DAKİKALAR ÖNCE ANA KAPIDAN GİRDİLER
Yaşanan silahlı saldırı öncesinde maskeli iki saldırganın saldırının hemen öncesinde Kilise’nin açık kapısından içeriye giren maskeli iki şahıs olaydan dakikalar öncesinde ana kapıdan girdikleri an güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

BİR SÜRE BEKLEDİLER
Görüntülerde maskeli iki kişi, ana kapıdan içeriye girerek kilisenin kapısının önünde bir süre beklediği ve sonrasında saldırganlar içeriye giren Tuncer Cihan'a kapıyı açtıktan sonra kendilerinin içeriye girdiği görülüyor. Görüntülerin devamında ise saldırganlardan birinin kullandığı silahın tutukluk yaptığı görülüyor.