Kıyametin asıl haberi şimdi geldi! Bilim insanları bile gördükleri karşısında dehşete düştü

Bazı komplo teorisyenleri insanlığın sonunun robotlar aracılığıyla geleceğini düşünüyor. Buna temel olarak bir haber geldi. Bilim insanları laboratuvarda, 1970’lerin tenise benzeyen bilgisayar oyunu Pong’u oynamayı öğrenen beyin hücreleri geliştirdi.

Kıyametin asıl haberi şimdi geldi! Bilim insanları bile gördükleri karşısında dehşete düştü

Dünya genelinde son yaşanan felaketler ve krizlerin ardından insanlığın sonunun geldiği düşünülüyor. Bazı komplo teorisyenleri ise insanlığın sonunun robotlar aracılığıyla geleceğini düşünüyor. Bilim insanlarından ise buna örnek olabilecek bir hamle geldi. 

Bilim insanları laboratuvarda, 1970’lerin tenise benzeyen bilgisayar oyunu Pong’u oynamayı öğrenen beyin hücreleri geliştirdi. 

Kıyametin asıl haberi şimdi geldi! Bilim insanları bile gördükleri karşısında dehşete düştü - Resim : 1

Uzmanlar “mini beynin” hissedebildiğini ve çevresine tepki verebildiğini söyledi.
Neuron dergisine yazan Cortical Labs şirketinden Dr. Brett Kagan, bir laboratuvar kabında büyütülen ilk "hissedebilen" beyni yarattığını iddia etti.

"HEYECAN VERİCİ"

Diğer uzmanlarsa çalışmayı "heyecan verici" bulmakla birlikte, beyin hücrelerini "hissedebildiğini" söylemenin biraz ileri gitmek olduğu görüşündeler.
Dr. Kagan da “Bu organizmayı tanımlamak için daha iyi bir kelime bulamadık. Bir dış kaynaktan bilgi alabiliyor, bu bilgiyi işleyebiliyor ve gerçek zamanlı tepki verebiliyor” dedi.