Kızılelma için heyecanlandıran açıklama: Ses hızını geçecek… Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 ay içinde havalanacak” demişti

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar’dan Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma için heyecanlandıran açıklama geldi. Bayraktar, Kızılelma’nın Türkiye’yi bir üst lige taşıyacağını belirterek, “Ses hızına yakın ve üstüne çıkabilecek varyantlarda olan çok kritik seviyede önemli, stratejik bir proje" diye konuştu.

Kızılelma için heyecanlandıran açıklama: Ses hızını geçecek… Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 ay içinde havalanacak” demişti

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye İnovasyon Haftası’nda nedeniyle düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

“Ses hızına yakın”

Kızılelma’nın Türkiye’yi savunma sanayisinde bir üst lige taşıyacağını belirterek “Bayraktar Kızılelma'da çalışmalarımıza devam ediyoruz. İsmi de kendisi gibi manidar, tarihimizde olduğu gibi hiçbir zaman ulaşılamayacak bir hedef olarak tanımladığımız 'kızılelma' olarak verildi. Bayraktar Kızılelma, Türkiye'yi savunma sanayisinde bir üst lige taşıyacak, düşük görünürlük özelliğine sahip, ses hızına yakın ve ses hızının üzerine çıkabilecek varyantları da olan, gerçekten çok kritik seviyede önemli ve stratejik bir proje. Bu proje; hiçbir devlet desteği almaksızın tamamen Baykar'ın ihracattan elde ettiği birikimlerle, bütün kaynaklarını bu işe yatırması suretiyle devam eden bir proje” dedi.

Erdoğan, "Bir ay içerisinde Kızılelma'yı uçurma durumu olabilir" demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise geçtiğimiz gün Kızılelma’dan övgü ile bahsetmiş ve "Bir ay içerisinde Kızılelma’yı uçurma durumu olabilir” ifadelerini kullanmıştı.