Ertuğrul Sağlam'dan çok sert sözler

Trendyol 1.Lig’in sekizinci haftasında Kocaelispor ile Erzurumspor 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından teknik patrondan acı fakar gerçek sözler geldi.

Ertuğrul Sağlam'dan çok sert sözler

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam takımına dair Erzurumspor karşılaşmasına değinirken, Türk futboluna dair acı gerçeklere de değindi.

“HAKEMLERİMİZ İZİN VERİYOR”

Sporkocaeli.com.tr’de yer alan habere göre, Sağlam, “Son dönemlerde özellikle çok net bir şekilde Türk futbolunun kanayan yarasına değinmek istiyorum. Marka değeri yerler altında, Türk futbolu değerini kaybetti, taraftar sayısı azalıyor, sponsorlar yavaş yavaş çekilmeye başlıyor, yayın geliri 550 milyon dolardan 150 milyon dolara düştü. Milli takımda istikrarsızlık. Kulüp takımlarının dönemsel çıkışları oluyor. Alt yapı sağlam olmadığı için maalesef parlayan yıldız gibi parlayıp sönüyor. Bugün yine Türkiye’de öne geçen, istediği sonucu alan takımlar ya da öne geçen takımlar özellikle deplasman takımları oyunun sonraki bölümünde maçı oynatmamak adına fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. Bu duruma üzülüyoruz ki hakemlerimiz de izin veriyorlar. Bugün olduğu gibi” dedi.

Sağlam, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Avrupa futboluna baktığımız zaman topun oyunda kalma süresi en az olan ülke biziz. Bunun sebepleri var. Oyunun temposunun en yavaş olduğu ülke de biziz. Bunun da birçok sebebi var. Oyunu yavaşlatmada maçın hakemlerinin de rolü var. Devreye girmesi gerekenler hakemlerin insafına kalmış bir durum. Son 20 dakikada oyun 7-8 dakika oynanıyor. Kaleci bir dakikada aut kullanıyor, taca çıkan topu kullanmaya giden oyuncu yarım dakikada atıyor. Burada çağrım var; maçın hakemleri sorumluluk almak zorundadır. Bugünkü gibi olursa Allah kolaylık versin. Serzenişte bulunmak istedim. Kim ne kadar sorumluluk alır bilme mama Türk futbolunun izlenebilirliğinin yeniden yukarı çıkması için bize düşen görevler de var ama inisiyatif ve sorumluluğu maçın hakemlerinin alması gerekecek. Mazeret olarak görmeyin. Tespit olarak değerlendirin. Son bölümde biraz daha tempoyu artırdık. Tangue’nin vurduğu pozisyon gol olabilirdi. Ama bizim daha fazlasını yapmamız gerekiyordu”