Konu 500 kilo altın olunca kepçeyle kazdı

Tekirdağlı Nevriye Köroğlu adlı vatandaş evinin yanındaki bahçede 500 kilo altın bulunduğu söylentileri ayyuka varınca özel kazı izni aldı. Köroğlu jandarma denetiminde kepçe ile girdiği bahçeyi kazmaya başladı. Tüm mahalle merakla altının çıkarılmasını bekliyor.

Konu 500 kilo altın olunca kepçeyle kazdı

Malkara'nın Gönence Mahallesi Mezarlık mevkisinde yaşayan Köroğlu, evinin yanındaki bahçede yüklü miktarda altın olduğu iddialarına artınca aldığı özel izinle kazıya başladı. Söz konusu altının 500 kilo olması ve bahçenin geniş olması nedeni ile Köroğlu mahalle sakinlerinin meraklı bakışları altında kepçeyle kazıya girişti. Jandarma ekipleri de bahçenin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mal Müdürlüğü ve Malkara Jandarma Komutanlığı ekiplerinden oluşan komisyon gözetiminde, öğle saatlerinde başlatılan kazı çalışması, iş makineleriyle sürdürüldü. 500 kilo altın olduğu iddiasını duyan mahalle sakinleri de bölgede toplanarak, kazı çalışmalarını merakla takip etti.

"Altın çıkarsa iyi olur"

Gönence Mahallesi'nin muhtarı Bayram Ali Ayten, kazı çalışmalarının 5- 6 metre derinlikte sürdürüldüğünü belirterek, "Mahalle halkımızdan olan Nevriye Köroğlu, izinlerini alarak resmi kazı çalışması başlattı. Mahallemizde kolluk kuvvetleri eşliğinde resmi define kazısı başladı. Buradan 400-500 kilo altın çıkacağı söyleniyor. Altın çıkarsa çok iyi olur. Bizim mahalle insanları faydalanır mı, faydalanmaz mı; onu zaman gösterecek. Tabi ki köyümüzün çocuğuysa mahallemize de faydası olur. Çıkarsa çok seviniriz. Şu anda 5- 6 metre kazdılar, daha kazacaklar. Çalışmalar hızla devam ediyor" diye konuştu.