Konya'da Ahmet Çalık parkı açıldı!

Gençlerbirliği ve Galatasaray formaları da giyen Konyaspor'da futbol oynarken, Konya'nın Karatay ilçesinde, ocak ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın adı verilen park, törenle açıldı.

Konya'da Ahmet Çalık parkı açıldı!

Konya'nın Karatay ilçesinde, ocak ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın adı verilen park, törenle açıldı.

Parkın açılış töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Çalık'ın beyefendiliği, centilmenliği ve ahlakıyla tüm spor camiasına örnek olduğunu söyledi.

Ahmet Çalık'ı tüm sporseverlerin bağrına bastığını ifade eden Kılca, "Herkes kendi öz evladını kaybetmiş gibi üzüldü. Böylesine güzel bir insanın hiçbir zaman unutulmamasını ve gelecek nesillerimizin de Ahmet Çalık'ı örnek alarak yetişmesini hep birlikte arzu ediyoruz.
Bu amaçla, Akabe Mahallesi'nde 10 bin metre kare alandaki bu parkta Ahmet Çalık kardeşimizin ismini yaşatmaya karar verdik." dedi.

Konya'da Ahmet Çalık parkı açıldı! - Resim : 1

Kılca, yeşil alanları, yürüyüş yolları, kafesi, suni çim halı sahaları, basketbol sahaları ve dinlenme alanlarıyla Ahmet Çalık Parkı'nın tüm vatandaşlara ve sporseverlere hizmet vereceğini belirtti.

Açılışa katılan Arabam.com Konyaspor'un teknik direktörü İlhan Palut ise Ahmet Çalık'ın annesi ve babası için muhteşem bir evlat, Türk futbolu için çok değerli bir oyuncu olduğunu
aktardı.

Çalık'ın acısının yüreklerinde olduğunu vurgulayan Palut, "Çalışıyoruz, maçlara çıkıyoruz, yeri geldiği zaman seviniyoruz. Ama asla ve asla bir gün bile onu unutmuyoruz. Bu park, gelecek nesiller onun nasıl bir insan olduğunu, nasıl örnek bir sporcu olduğunu hatırlaması açısından çok önemli ve değerli. Anne baba ve kardeşlerine Allah'tan tekrar sabır diliyorum." diye konuştu.