Köpeği öldüren vicdansız hakkında karar verildi! Avukatın savunması "Pes" dedirtti

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, 'Ice' isimli köpeği lazer ışıklı havalı tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Ali Can Ergür, 'mala zarar verme' suçundan 8 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Köpeği öldüren vicdansız hakkında karar verildi! Avukatın savunması "Pes" dedirtti

Sarıyer’de, 25 Haziran 2021 tarihinde sahipli köpeği, lazer ışıklı havalı tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle 'mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

AVUKATI "MÜVEKKİLİM EĞİTİMLİDİR" DİYE SAVUNDU

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Nural Kapullu, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı Kader Taşkaya da “Bunalan müvekkilimiz gece dışarıya çıkmıştır ve gece korktuğu için köpeklere lazer ışığı tutmuştur. Müvekkilimiz ile ilgili tek delil de budur. Ancak bu delile göre köpeğin müvekkilin eylemi nedeniyle öldüğüne dair bir bulgu yoktur. Kaldı ki Sarıyer Belediyesi’nce ölü bir köpek tespit edilmiş ve bu köpek üzerinde ok bulunmuştur. Bu köpeğin nerede, kim tarafından, ne zaman öldürüldüğü belli değildir. Müvekkilimiz avukattır, eğitimli bir kişidir. Atılı suçu işleyecek yapıda biri değildir” ifadelerini kullandı ve sanığın beraatini talep etti.

MAHKEME PARA CEZASINA KARAR VERDİ

Mahkeme, sanık Ali Can Ergür’ün 'mala zarar verme' suçundan 8 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.