Japon köpük evler ne, depreme dayanıklı mı? Japon köpük ev fiyatları ne kadar? Köpük evlerin ömrü kaç yıl, özellikleri neler?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Depremden etkilenenlere barınma konusunda devlet destek sağlayacak ve 1 yıl içinde tamamlanacak konutlara yerleştirilecek. Kira desteği alacak olanlar da farklı illere göç ediyor. Ancak gidilen illerde de kira fiyatlarında da büyük artış yaşanıyor. Sosyal medyada depremzedelerin barınma sorunu için farklı öneriler de geliyor. Bunlardan biri de Japon köpük evler. Peki, Japon köpük evler ne, depreme dayanıklı mı? Japon köpük evle

Japon köpük evler ne, depreme dayanıklı mı? Japon köpük ev fiyatları ne kadar? Köpük evlerin ömrü kaç yıl, özellikleri neler?

Devletin depremzedeler için üreteceği konutlar 1 yılda tamamlanacak. TOKİ tarafından üretilecek konutların teslimine kadar depremzedelere, kira desteği veya KYK yurtlarında barınma seçeneği sunuldu. Pek çok depremzede farklı illerde yeni bir hayat kurmaya çalışırken kira fiyatları da aldı başını gitti. Depremle birlikte gündeme gelen barınma sorunu için sosyal medyadan pek çok kişi yeni çözümler sunuyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise Japanya’da deprem için tasarlanan köpük evler. Pek çok kişi Japon köpük evlerin maliyetini ve özelliklerini araştırıyor. Peki, Japon köpük evler ne, depreme dayanıklı mı? Japon köpük ev fiyatları ne kadar? Köpük evler ömrü kaç yıl, özellikleri neler? İşte detaylar…

JAPON KÖPÜK EVLER NEDİR?

Depreme dayanıklı, maliyeti düşük ve uzun ömürlü bir konut sistemi amacıyla yola çıkan bir Japon firması doğal afet gibi ciddi durumlar için kısa sürede hazırlanan ve barınma sorununu çözen bir tür küçük ev projelendirdi. Bu evler Japon köpük evler olarak adlandırılıyor. Dayanıklı olan ve polistirenden üretilen bu evler hafif ve ısı yalıtımı özellikleriyle dikkat çekiyor.

KÖPÜK EVLER DEPREME DAYANIKLI MI?

Köpük evler hafiftir ve düşük bir ağırlık merkezine sahiptir, bu nedenle normal binalara göre çökme olasılığı çok daha düşüktür. Ek olarak, bu basit yapının sütunları yoktur, bu nedenle çatı çökmez. Şiddetli sarsıntılarda bile içerideki alan güvenli kalır.

JAPON KÖPÜK EV FİYATLARI NE KADAR?

Köpük evler, taban alanı yaklaşık 36 m2 (387 m2) ve tavan yüksekliği 3 metre olan bir ev için toplam inşaat maliyeti 70 bin dolar civarında bulunuyor.

Japon köpük evler ne, depreme dayanıklı mı? Japon köpük ev fiyatları ne kadar? Köpük evlerin ömrü kaç yıl, özellikleri neler? - Resim : 1

KÖPÜK EVLERİN ÖZELLİKLERİ

Yüksek ısı yalıtım özellikleri onu dış sıcaklıkların etkisinden korur, bu nedenle daha az enerji ile iç sıcaklık kontrolüne izin vererek enerji tasarrufu etkisine sahiptir. Ayrıca, kubbe şekli ısı kaybını çok küçük hale getirerek enerji tasarrufu etkisini daha da artırır. Hızlı kurulumuyla dikkat çeken köpük evler, parçaların birleştirilmesiyle inşa edilmiştir. Her bir parça sadece 70 kg ağırlığındadır, bu nedenle iş kolaydır ve üç veya dört kişi tarafından yaklaşık yedi günde tamamlanabilir. Kubbenin aerodinamik şekli onu doğrudan rüzgardan korur. Ayrıca parçaların ayakları temele güvenli bir şekilde gömülü olduğundan çok şiddetli tayfunlara bile dayanabilir.