Koronavirüs’ün öldürücü etkisi düştü mü? Testi pozitif çıkan vatandaşlara verilen ilaçlar kişiye zarar mı veriyor?

Koronavirüs’ün öldürücü etkisi düştü mü? Testi pozitif çıkan vatandaşlara verilen ilaçlar kişiye zarar mı veriyor? Mine Uzun ile Güne Bakış programına katılan Prof. Dr. Korkut Ulucan tv100'de yanıtladı

Prof. Dr. Korkut Ulucan, Mine Uzun ile Güne Bakış programına konuk olarak Koronavirüs ile ilgili merak edilen öldürücülüğü azaldı mı ve testi pozitif çıkan vatandaşlara verilen ilaçlar kişiye zarar mı veriyor sorularını tv100'de yanıtladı.

Orada verilen ilaçlar antiviral ilaçlar aslında bize çok yüksek biyolojik olarak bir yük teşkil etmiyor. Altta başka bir neden yoksa yani o dönem için bakanlığın söylediği şekilde kullanabiliriz. Onda bir sıkıntı yok.

Virüs kontrolsüz çoğaldığı için benim içimden 7-8 farklı virüs başka bir bireye geçebilir

İkincisi de örnek veriyorum ben şu anda virüsü aldım, benim içimde virüs çoğaldı çoğaldı… Benim içimde belki 7-8 farklı tür, yani tek giren virüs kontrolsüz çoğaldığı için benim içimden 7-8 farklı virüs başka bir bireye geçebilir. Bunların bir kısmı öldürücü etkisi bitmiş virüstür. Yani aslında virüs bizim için iyi yönde olup bulaştırıcılığı azalan şekilde evrim geçiriyor ama maalesef şu andaki virüsün bulaş hızı çok yüksek ama öldürücülüğü eskisinden fazla veya düşük değil. O yüzden de şu an çok yaygın, çok hızlı gidiyor.

Biz bu önlemlerle bu hızı azaltacağız

Ama bu yandan hücreleri enfekte etme özelliğini yitiren virüsler de var piyasada. Ama maalesef hızlı enfekte eden virüs o kadar seri gidiyor ki işte biz bu önlemlerle bu hızı azaltacağız. Yani aradaki durakları azaltacağız. İşte bu virüsün kırılmasına sebep olacak ve böylece aslında etkisi azalmış olacak virüsün…