Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tv100’de uyardı! Deprem bölgesindeki riski “Bir yere kaybolmadı ortamda duruyor" sözleriyle açıkladı

tv100 canlı yayınına bağlanan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, deprem bölgesinde salgın riskine dikkat çekti. Prof. Dr. Ceyhan, enkaz altından çıkarılan hastaların büyük sağlık problemleriyle karşılaştığını belirterek,

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık 2 büyük deprem 10'dan fazla ilde hissedildi. Birçok ilde yıkımlar meydana gelirken, binlerce insan hayatını kaybetti. Yaşanan olay tüm Türkiye’yi yasa boğarken Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, tv100 canlı yayınına konuk olarak çok önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Ceyhan, deprem bölgesinde enkazdan çıkarılan insanların büyük sağlık problemleriyle çıkarıldığını ifade ederek, “Enkazdan çıkarılan insanlar var ama maalesef büyük sağlık problemleriyle çıkıyorlar. Bir insan enkaz altında ne kadar sağlıklı kalabilir diye baktığınız zaman yaklaşık 3 gün kadar. Çıkarılan hastalarda özellikle crush sendromu oluyor” oluyor.

Ceyhan, sözlerinin devamın şu ifadelere yer verdi:

“Öyle bir dönemde yakaladı ki depremler bizi hemen unutuyoruz o günleri ama solunum yolları enfeksiyonların çok yaygın olduğu, kovidin gribin çok yaygın olduğu deprem yakaladı bizi. Bu virüsler bir yere kaybolmadı ortamda duruyor”

“DEPREM SIRASINDA ATIK SULAR İÇME SULARINA KARIŞIYOR”

“Deprem sırasında mutlaka o atık sular, kanalizasyon boruları hasar gördü. Biz onu şu an görmesek bile yerin altında o borulardan akan kullanma sularına ve içme sularına karışıyor şu anda”