Korumasına kaçan Prenses Haya resmen boşandı

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşit Al Maktum'un ülkeyi terk edip İngiltere'de sığınma talebinde bulunduğu söylenen karısı Prenses Haya'nın korumasıyla kaçtığı ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili sıcak bir gelişme daha yaşandı.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Raşit Al Maktum'un ülkeyi terk edip İngiltere'de sığınma talebinde bulunduğu söylenen karısı Prenses Haya'nın Londra'daki yaşamı hakkında yeni bilgilere ulaşıldı.

Eşi ile boşanma sürecinde olan Ürdün Kralı'nın kızı Prenses Haya'nın, Dubai hükümetine ait Londra merkezli bir güvenlik şirketi UK Mission Enterprise Limited'da çalışan bir koruma ile ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştı.

weeklyblitz'e konuşan kaynaklar, Prenses Haya'nın koruması ile yeni bir hayata başlamayı ve evlenmeyi istediğini fakat eşi Al Maktum'dan para alamadığı için ümitsizliğe düştüğünü söylemişti.

Yine weeklyblitz'in iddiasına göre iki taraf 20 Temmuz'da Aile Yüksek Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya gizlice boşandı.

İki tarafın nafaka konusunda anlaşm asağladığı öğrenilirken çocukların velayetiyle ilgili ikinci bir duruşma daha yapılacağı belirtildi. Bu süre içinde çocuklar Dubai'de babalarının yanında kalacak.

Bir başka gelişme ise Prenses Haya'nın aşık olduğu iddia edilen korumanın kimliğiyle ilgili. Son haberlere göre Haya, Russel Flowers isimli kişiyle aşk yaşıyor ve çift tüm davalar bittikten sonra evlenmeyi planlıyor.