Kümes gibi eve 12 bin lira kira! kira fiyatlarındaki artış önlenemiyor

UZUN ZAMANDIR DEVAM EDEN FAHİŞ KİRA FİYATLARI ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR... İSTANBUL'DA OTURULMASI BİR HAYLİ GÜÇ OLAN 55 METREKARELİK EVE 12 BİN LİRA KİRA İSTENİYOR... UZMANLAR İSE,,, "KONUT ÜRETİMİ OLMADIĞI SÜRECE FİYATLARDAKİ ABSÜRTLÜK SÜRECEK" DİYOR...

DERME ÇATMA... YIKIK DÖKÜK... DOĞAL GAZSIZ... BU EVİN FİYATI BİLE UÇTU GİTTİ...

ÖZELLİKLE İSTANBUL,,, İZMİR VE ANKARA GİBİ BÜYÜK ŞEHİRLERDE KİRALAR UÇTU…
LÜKS DAİRELERİN KİRALARI 100 BİNLERCE LİRALARA ULAŞTI… ANCAK OTURULMAYACAK DURUMDAKİ EVLERD DE CEP YAKIYOR…

GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI MAKBULE YÖNEL MAYA, UZUN ZAMANDIR DEVAM EDEN KİRA VE KONUT ARTIŞI FİYATLARINI DEĞERLENDİRDİ.

DÜZENLEMELER ARTIŞI DURDURACAK MI?

"Mevcut kiracı piyasasını bağlayabilen bir konu yüzde 25 şartı. Dolayısıyla evlerin her biri mutlaka bir kiracı değişikliğine gidecektir. Süresi biter tahini çıkar dolayısıyla boş ev kira piyasasının maalesef ki müdahale edebilecek bir düzenleme değil bu."

"Canlı piyasayı kesmediğiniz sürece bu talebi frenlemediğiniz sürece özellikle büyük şehirlerdeki bu kira değerleri artışı söz konusu olacaktır"

PEKİ ÇÖZÜM NASIL SAĞLANABİLİR?

"Kentsel dönüşümle ilgili tekrar şimdi yeni gündem maddeleri konuşulmaya başlandı orada bir değişiklik gelecektir yakında belki yerinde dönüşümü hareketlendirecektir. İster istemez uzun vaadeye baktığınızda kira piyasasında satılık konut piyasasında olumlu anlamda geliştirebilecektir."