Kurban Bayramı'nda oruç tutulur mu? Kurban Bayramı'nda oruç tutmak yasak mıdır?

Kurban Bayramı'na az gün kala müslümanlar kurban hakkında tüm araştırmalarını yapmaya başladı. Kurban Bayramı'nda oruç tutulur mu? İslamiyet'in önemli faziletli ibadetlerinden olan orucun kurbanda tutulup tutulmayacağı merak ediliyor. Kurban Bayramı'nda oruç tutmak yasak mıdır?

Kurban Bayramı'nda oruç tutulur mu? Kurban Bayramı'nda oruç tutmak yasak mıdır?

Kurban Bayramı'nda oruç tutmak zorunlu değildir. Oruç tutmak isteyen vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Arefe günü oruç tutmak mümkündür. Kurban Bayramı'nda oruç tutulur mu? Oruç tutmak İslamiyet’te çok önemli faziletli bir ibadettir. Fakat bazı durumlarda oruç tutmak dinen uygun değildir. 

Kurban Bayramı'nda oruç tutulur mu? Kurban Bayramı'nda oruç tutmak yasak mıdır? - Resim : 1

Bayram günleri, oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında gelir. Ramazan bayramının birinci gününde, Kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrimen mekruhtur. Çünkü bugünler ziyafet, yeme, içme ve sevinç günleridir. Bugünlerde oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır. 

Kurban Bayramı'nda oruç tutulur mu? Kurban Bayramı'nda oruç tutmak yasak mıdır? - Resim : 2

Kurban Bayramı'nda oruç tutmak yasak mıdır? Allah için kurbanların kesildiği kurban bayramı günleri de ziyafet günleridir. Hz. Peygamber (s.a.s.), teşrik günlerinin yeme, içme ve Allah’ı anma günleri olduğunu belirtmiştir. Hazreti Peygamber tarafından yapılan bildirimlerde de Kurban Bayramı’nın 4 gününde oruç tutmanın uygun olmadığı ve yasaklandığı belirtilmiştir.