"Kuru Otlar Üstüne" filmi Altın Koza'da seyirciyle buluşuyor

Merve Dizdar'ın performansıyla Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanarak Türkiye'de ilke imza attığı "Kuru Otlar Üstüne" filmi bu yıl 30'uncusu düzenlenecek Altın Koza Film Festivali'nde gösterilecek.

"Kuru Otlar Üstüne" filmi Altın Koza'da seyirciyle buluşuyor

Merve Dizdar'a Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren Nuri Bilge Ceylan imzalı "Kuru Otlar Üstüne" filmi, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nde seyirciyle buluşacak.

Film, Türkiye’de ilk kez Altın Koza’da sinemaseverlerle buluşacak. Festival, 18-24 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Filmin senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte kaleme aldı. Akın Aksu, Ceylan'ın bir önceki filmi "Ahlat Ağacı"nın senaryo ekibinde de yer almıştı.

Film, İstanbul'a atanmayı umarken Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet'in hikayesini anlatıyor. Samet, meslektaşı Kenan'la birlikte iki kız öğrenci tarafından taciz edilmekle suçlanınca, içine düştüğü çetin hayattan kurtulma umudunu tamamen kaybeder. Ancak kendisi de öğretmen olan Nuray ile tanışması, bu endişesini yenmesine yardımcı olabilir. (NTV)