Kurumaya yüz tutan Akın Göleti'nde suların çekilmesiyle, ağaç dalları görüldü

Tokat'ta tarımsal sulamada kullanılan Akın Göleti'nde su seviyesi git gide düşüyor. Güncel olarak yüzde 80 oranında düşen su seviyesinin ardından, gölette olan ağaçlar görülmeye başladı.

Kurumaya yüz tutan Akın Göleti'nde suların çekilmesiyle, ağaç dalları görüldü

Tokat'ta merkeze bağlı Çamlıbel Beldesi Akın Mahallesinde bulunan gölet bölgenin yağış almaması sebebi ile kurumaya yüz tuttu. Bölgede tarımsal sulamada kullanılan gölette yağışların az olması ile birlikte su seviyesi yüzde 80 oranında çekildi. Suyun büyük çoğunluğun çekildiği göletin ortasında bulunan ağaçların dalları su yüzüne çıktı. Fazla sayıda kuş türünün yaşam habitatı olan bölgede, göletteki ağarçalr kuşların yeni konaklama noktası oldu.

Kurumaya yüz tutan Akın Göleti'nde suların çekilmesiyle, ağaç dalları görüldü - Resim : 1

"BÖYLE DEVAM ETMESİ HERKES İÇİN ÇOK KÖTÜ BİR DURUMDUR"

Bölgede tarımsal sulamanın durduğunu söyleyen Nuri Can Arslan, "Bu bölgeye pek yağış gelmedi. Çiftciler de tarımsal sulamayı bitirmiş durumda. Su çok azalmış. Yüzde 80 oranında su bitmiş durumda. Balıklar bu su da ancak yüzüyor, büyük ihtimalle de bu baraj tarımsal sulama için daha açılmaz. Buraya geldiğimiz yol da bir zamanlar sular altındaydı." dedi.

Kurumaya yüz tutan Akın Göleti'nde suların çekilmesiyle, ağaç dalları görüldü - Resim : 2

Kuraklık sebebiyle bir anca önce yağmur beklediklerini söyleyen Aytekin Ekinci ise, "Bu bölgeye yağmur yağmıyor, bu bölgede kuraklık hakim. Tarımsal olarak da tarlaların suyu eksik kaldı. Böyle devam etmesi herkes için çok kötü bir durumdur. Yağmur yağmasını bekliyoruz, yağmazsa yapabilecek bir şeyimiz yok. Yüzde 80 veya 90 oranında suyu azalmış, bulunduğumuz konumda sular altındaydı ama şu an yok." şeklinde konuştu.