Simav polisinden operasyon! Tarihi eserler ve silah ele geçirildi

Kütahya'nın Simav ilçesinde bir kişinin zorla kaçırıldığı ihbarını değerlendiren polis ekipleri, olayla ilgili 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek ve 55 adet tarihi eser ele geçirildi

Simav ilçesinde 1 Temmuz günü saat 18.00 sıralarında bir şahsın zorla araca bindirilerek kaçırılmaya çalışıldığı ihbarı üzerine emniyet güçleri harekete geçti. Olaya karışan ve farklı suçlamalarla birbirinden şikayetçi olan 7 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda şarjörde 15 fişek bulunan ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi.

55 tarihi eser ele geçirildi
Emniyet güçleri tarafından yapılan çalışmalarda E.Y. isimli dolandırıcılık şüphelisinin ortağı olduğu değerlendirilen T.Ö. ve E.Ö. 3 Temmuz günü yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler şahısların Demirci ilçesindeki ikametinde yaptığı aramada tarihi eser dolandırıcılığında kullanıldığı değerlendirilen 55 parça nesne ele geçiridi. 

2 milyon TL'lik vurgun
9 şahsın gözaltına alındığı soruşturmada tarihi eser satma vaadiyle müştekileri yaklaşık 2 milyon TL dolandırdığı tespit edilen E.Y., T.Ö. ve E.Ö. isimli şüpheliler bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.