Laykıbıl hayatlarda bugün

Her şeye rağmen alemin keyfi yerinde yine, maşaallah!

 

Sosyal medyada herkes mutlu, herkes başarılı, herkes bir şeyin uzmanı ya da uzmanın bir şeyi. Herkes duyar abidesi, sosyal sorumluluk kumkuması.

Triplex villada iki yardımcı, bir bakıcıyla bebe büyüten fenomen abla, "Çocuk sahibi olunca kendinizi ihmal etmeyin, kocayı da ihmal etmeyin, çocuğa da tablet vermeyin" diye story atıyor. Biri de çıkıp demiyor ki ağa bu nedir? Bu mu mükemmel anne?

Evlat olsa sevilmeyecek adam, burada af buyur hapşırsa 1k layk alıyor. Yanlışsam yanlış deyin. Dersiniz zaten. Doğruysam bile diyorsunuz, yanlışsam mı demeyeceksiniz.

Sosyal medyadaki cemaatin de en güzel yaptığı şey bu zaten. Gelene geçene sövmek, sıvamak. Böyle çoklu püsürlü konuşmanın nedeni Invizible effeckt (görünmezlik etkisi)... Psikologların yalancısıyım, gerçek hayatta salağa "salak" bile diyemiyorlarmış.

Ama tabii alem mükemmel olmuş, psikoloğu ne bilsin, antidepresanı niye kullansın? Disko taytla süngerin üstünde bağdaşı kurup, üç kere derin nefes alıp üfff üfff üfff diye verince tüm dertler doğaya karışıyor.

Bu arada "mutluluğun 10 yolu, başarının 5 sırrı, eltinizi mors etmenin denenmiş tarifi" kitapları marketlerde bardakla, kaşıkla satılıyor.

Demem o ki, orası yiğidin harman değil, karman çorman olduğu yer.  Orası sosyal medya, oradan çıkış yok!