Lider Galatasaray, yarın Hatayspor’a konuk olacak! İşte iki takımdaki son durum

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 12.hafta müsabakasında yarın Hatayspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı takım mücadeleyi kazanarak milli takım arasına lider girmek istiyor, Hatayspor ise Galatasaray’ı yenerek yeniden üst sıralara yükselmeyi amaçlıyor.

Lider Galatasaray, yarın Hatayspor’a konuk olacak! İşte iki takımdaki son durum

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’nin Trabzonspor’a 3-2 yenilmesiyle ligde liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, 12.hafta müsabakasında Hatayspor’a konuk olacak. Mücadele yarın 19.00'da Mersin Stadyumu'nda oynanacak. Müsabakada hakem Bahattin Şimşek düdük çalacak. Şimşek'in yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ile Kamil Çetin yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mert Güzenge olacak.

İKİ TAKIMIN LİGDEKİ DURUMU

Ligde geride kalan haftalarda 11 galibiyet, 1 beraberliği bulunan sarı-kırmızılılar, 31 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Bordo-beyazlılar ise 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlikle topladığı 14 puanla 9. sırada yer alıyor.

Lider Galatasaray, yarın Hatayspor’a konuk olacak! İşte iki takımdaki son durum - Resim : 1

GALATASARAY İLE HATAYSPOR 7.KEZ KARŞILAŞACAK

Galatasaray ile Hatayspor, bugüne kadar 1'i hükmen olmak üzere Süper Lig'de 6 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 1'i hükmen 4 kez sahadan galip ayrılırken, bordo-beyazlılar da 2 defa rakibini mağlup etti.

Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmadan Galatasaray 4-0 galip ayrılırken, ikinci yarıdaki maç deprem felaketi nedeniyle Hatay'ın ligden çekilmesinden dolayı oynanmadı ve sarı-kırmızılılar 3-0 hükmen galip sayıldı.

Lider Galatasaray, yarın Hatayspor’a konuk olacak! İşte iki takımdaki son durum - Resim : 2

GALATASARAY SON 10 MAÇINI KAZANDI

Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı son 10 karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı. Sezona Kayserispor beraberliği ile başlayan sarı-kırmızılılar, daha sonra sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa'yı mağlup etmeyi başardı.

GALATASARAY’IN DEPLASMAN PERFORMANSI

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 6 müsabakaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı ve 16 puanla dış sahada en çok puan toplayan takım olarak bulunuyor. Aslan son olarak Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaştı ve sahadan 1-0 galip ayrıldı.

GALATASARAY EN AZ GOL YİYEN TAKIM KONUMUNDA

Galatasaray, bu sezon savunmada gösterdiği başarılı performansla da dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar, ligde oynadığı 11 müsabakada kalesinde 6 gol gördü ve bu performansıyla ligde en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Aslan, söz konusu 11 mücadelenin 6'sında da kalesini gole kapadı.

FERNANDO MUSLERA SARI KART SINIRINDA

Galatasaray'da Hatayspor maçı öncesinde 1 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda kaleci Fernando Muslera, Hatay karşısında sarı kart görmesi durumunda Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.