Anne-babalar dikkat! LOL bebek skandalı!

Küçük çocukların, özellikle de kız çocuklarının ellerinden düşürmedikleri LOL bebeklerle ilgili bir skandal ortaya çıktı. Bazı LOL bebeklerin kıyafetleri çıkarılıp suya sokulduğunda jartiyer giydikleri görüldü.

Anne-babalar dikkat! LOL bebek skandalı!

İngiltere'de yaşayan Lorraine Hardy isimli kadın, 8 yaşındaki kızı Isabella için aldığı LOL bebekleri suya sokunca büyük şok yaşadı. Bebeklerin kıyafetsiz oldukları zaman ıslanmasıyla birlikte jartiyer türü iç çamaşırı desenleri çıktığı görüldü.

Duruma öfkelendikten sonra sosyal medyada araştırma yapan kadın, tanesi yaklaşık 100 lira olan bebeklerle ilgili çok sayıda insanın şikayetçi olduğunu fark etti. Bebeklere yetişkin tarzı iç çamaşırı giydirilmesinin uygunsuz olduğunu üretici firmanın da kabul ettiğini belirten Hardy, bebekler nedeniyle çocukların psikolojik etkilenmeye maruz kalacaklarını belirtti.

Anne-babalar dikkat! LOL bebek skandalı! - Resim : 1

Eski bir sosyal hizmetler yetkilisi olduğunu belirten Hardy, "Açıkçası ilk anda bunun olabileceğine ihtimal vermedim. Dünyaca ünlü bir firmanın böyle bir şey yapabileceğini aklım almadı. Ancak sosyal medyadan aldığım cevaplar şoke ediciydi. Ebeveynler, kendi aldıkları bebeklerde de aynı durumu yaşadıklarını benimle paylaştılar. Bu tür ürünlerin en kısa süre içerisinde piyasadan toplatılması lazım" dedi.

Los Angeles merkezli üretici MGA Entertainment şirketi, yaşananların ardından önlem aldıklarını ifade ederek yetişkin iç çamaşırı giyen bebeklerin az sayıda üretildiğini açıkladı.

İlk olarak 2016 yılında piyasaya sürülen ve üreticilerine servet kazandıran LOL bebekler, sadece geçtiğimiz yıl içerisinde yaklaşık 4 milyar sterlinlik (40 milyar TL) bir satış rakamına ulaştı.

LOL bebeklere daha önce genital organlar eklenmesi de aynı şekilde tepkiye neden olmuştu.