Lütfü Savaş ilk kez tv100’e konuştu! Gökhan Zan'ın adaylığına ne diyor? "Hatay'a hizmet için koştuk, koşmaya devam edeceğiz!"

İlk kez tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'a konuşan CHP'den tekrar aday gösterilmesi tepki çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Gökhan Zan'ın TİP'ten Hatay adayı gösterilmesiyle ilgili "Gökhan Zan'ı tebrik ediyorum. Önemli olan aday olmak değil, ipi göğüslemektir. Hatay'ı biz kazanacağız." dedi. Haluk Levent'e CHP'den Hatay adaylığı götürüldüğü haberlerine ilişkin Savaş "İyi bir insandır, partiden birileri aramış konuşmuş olabilir ama kim olduğunu bilmiyorum" ifadelerine yer verdi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, iletişimci yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. CHP'den tekrar aday gösterilmesi tepki çeken Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilk kez Barış Yarkadaş'a konuştu.

"HATAY'A HİZMET İÇİN KOŞTUK, KOŞMAYA DEVAM EDİYORUZ, KOŞMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ"
Tartışmaların odağındaki Lütfu Savaş’ı aradım. Bana “Ben şu anda Reyhanlı’dayım. Seçim çalışmalarına devam ediyorum.” dedi. "İsminizin üzerinde tartışma var. Hem isminizin üzerindeki tartışmalar Haluk Levent'e adaylık teklifi, Gökhan Zan'ın adaylığı ile ilgili ne söylersiniz?" diye sordum. Savaş "Bunlar benim beklediğim sonuçlar. Hatay'a hizmet için koştuk, koşmaya devam ediyoruz, koşmaya da devam edeceğiz. Sosyal medyada boy boy fotoğraf verip şunu yaptık bunu yaptık demek ayıptır. Biz yaptıklarımızı reklam gibi anlatmadık. Bizim de daha çok anlatmamız gerekiyor" dedi. Kimi ifade ettiğini sordum yanıt vermedi. 

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN GÖKHAN ZAN YORUMU
Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Gökhan Zan ile ilgili Savaş "Gökhan Zan'ı tebrik ediyorum. Önemli olan aday olmak değil, ipi göğüslemektir. Hatay'ı biz kazanacağız." şeklinde konuştu.

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN HALUK LEVENT AÇIKLAMASI
Haluk Levent'e CHP'den Hatay adaylığı götürüldüğü haberlerine ilişkin Savaş, Yarkadaş'a Haluk Levent iyi bir insandır, Hatay'a çok hizmeti oldu. Partiden birileri aramış konuşmuş olabilir ama kim olduğunu bilmiyorum. Genel Başkanımızın ve MYK’mızın bize güveni tamdır. Biz kendimizden eminiz, biz hizmete devam ediyoruz ve edeceğiz" dedi.