Lütfü Savaş’a protesto organize etti mi? TİP Hatay adayı Gökhan Zan tv100’e konuştu: Benim adıma bu bir mahalle dedikodusu!

Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay için aday gösterilen Gökhan Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik protesto organize ettiği yönündeki iddia üzerine tv100'ün ilgiyle izlenen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na konuştu. Zan "CHP'de Lütfü Savaş’a yakın olan isimler bunu söylüyorsa bu benim için bir mahalle dedikodusu" ifadelerine yer verdi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, iletişimci yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. 

Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Gökhan Zan tv100'e konuştu.

Gökhan Zan'ın açıklamalarından satır başları:

"TÜM AMACIM HATAY HALKININ SESİNİ DUYURMAK"
Gökhan Zan’ın konuşulmasından çok, Hatay halkının gündemde kalması, onların yaşadığı sıkıntıları anlatabilmek ve onların sesini ulaştırabilmem, tüm amacım bu. Ben Hatay’da doğdum, orada büyüdüm. Hatayspor’da başlayan serüvenime Beşiktaş, Galatasaray gibi iki büyük camiada temsil etmiş ve ay yıldızlı formayı giymiş, başarılar elde etmiş bir spor adayıyım. Siyaset olarak değil, tamamen Hatay’ın sesi olmaya çalıştım. Tamamen içgüdüsel reflekslerle bugüne kadar gelindi.

"MEVKİ, MAKAMA, ŞÖHRETE İHTİYACIM YOK"
Benim tüm amacım Hatay. Benim mevki, makama, şöhrete ihtiyacım yok ki. Ben sadece toprağıma hizmet etme görevini kabul ettim. Mevki, makam hırsım hiç olmadı. Sadece Hatay halkının sesi olmak istedim. Hep anketlerden bahsedildi, asıl anket sokaktır.

"HATAY'DA DURUM PARTİLER ÜSTÜDÜR"
Yüzlerin halka dönülmesi gerektiğinin bilinmesi lazım. Burada halkın beklentisi ne CHP’dir, ne de AK Parti’dir, ne de diğer partilerdir. Bu durum partiler üstüdür. Enkazın altında kalanın partisi olabilir mi? Acı yaşayan insanlara el uzatabilmek kıymetlidir. Sahadaki halk bunu CHP Genel Merkezine iletmeye çalıştı. Maalesef halka yüz dönülmedi, sırt dönüldü. Hatay halkının sesi olmak için yola çıktım.

"MUSTAFA SARIGÜL ADAY OLURSA ÇEKİLİRİM"
Hacır'ın "Mustafa Sarıgül ile telefonda görüştünüz mü? Aday olursanız ben çekilirim dediniz mi?" sorusuna Zan "Tabii ki dedim. Ben Twitter hesabımda da söyledim. Son 20 yıldır abi-kardeş ilişkimiz var. Kendisi Erzincan vekili. Böyle bir durum sözkonusu olura bunu Erkan Baş, MYK üyeleri ve vekillerle konuşuruz. Ben inanıyorum ki doğru bir aday arkasında TİP'in hayır diyeceğini düşünmüyorum. Benim üzerime düşen bir durum olursa oturur konuşurum. " yanıtını verdi.

"BUNLAR BENİM İÇİN MAHALLE DEDİKODUSU"
Hacır'ın "Lütfü Savaş’a yönelik protestoların arkasında 2 isim olduğu düşünülüyor Lütfü Savaş’ın çevresinde. Birisi Serkan Topal diğeri de siz, siz böyle bir protestoyu organize ettiniz mi?" sorusuna Zan "Ben devlet miyim ya da ben bütün bu topluluğu bir araya getirip hadi bunu organize edelim diyeyim." sözleri üzerine Murat "Gökhan Bey devlette böyle bir organizasyon yapmaz." dedi. Zan "Ben güçten bahsediyorum. Benim bir şeyleri örgütleyebilmem için arkamın çok güçlü olması lazım. Devlet bir güçtür, hükümet bir güçtür onu söylemeye çalışıyorum. Organize yapar değil. Ben o manada söylemedim zaten eğer CHP'de Lütfü Savaş’a yakın olan isimler bunu söylüyorsa bu benim için bir mahalle dedikodusu." diye konuştu.