Lüks daire fiyatına bilgisayar!.. Türkiye fiyatı yaklaşık 500 bin TL!

WWDC 2019 Geliştiriciler Konferansı'nda duyurulan Mac Pro bilgisayarı ve Pro Display XDR monitörü, tüm dünyayla aynı anda Türkiye'de satışa sunuldu.

Lüks daire fiyatına bilgisayar!.. Türkiye fiyatı yaklaşık 500 bin TL!

Kule tipi ve raf tipi olmak üzere iki farklı kasa tipi bulunan Mac Pro, şimdilik kule tipi kasa yapılandırmasıyla satışa sunulmuş durumda. Kule tipi Mac Pro'nun başlangıç fiyatı 42.999 TL olarak açıklanırken, raf tipi Mac Pro'nun başlangıç fiyatı ise 46.999 TL.

Yeni Mac Pro eski geleneksel dörtgen tasarımına geri dönmüş. Üst kısımda paslanmaz çelik iki kulp ile modüler tasarım desteklenmiş. Kasa içerisindeki bileşenlerin 360 derecelik erişime sahip olduğu ifade ediliyor. Böylece yükseltme işlemleri kolaylaşıyor.

28 çekirdeğe kadar Intel Xeon işlemcilerle donatılan yeni Mac Pro 12 DIMM slotlu 2933MHz ECC bellek desteği sunuyor ve 1.5TB seviyesine kadar RAM seçeneği mevcut. Kasa içerisinde 8 PCI slotu, 4 iki taraflı slot ve 3 tek taraflı slot yer alıyor. Infinity Fabric bağlantısı ile iki adet Radeon Vega ekran kartı bağlanabiliyor.

Mac Pro'nun en tepe donanımlı fiyatı ise 415.799 TL.

Mac Pro için özel olarak hazırlanan Apple Pro Display XDR monitörünün Türkiye fiyatı da belli oldu. Standart ve Nano-texture cam seçeneği olmak üzere iki farklı varyasyonla gelen modellein başlangıç fiyatları sırasıyla 35.999 TL ve 42.999 TL.

Apple Pro Display XDR monitör modeli 32 inçlik LCD ekranında 6016 x 3384 piksel çözünürlük sunuyor. Mac Pro tasarımıyla uyumlu olan monitör kasası her LED için bir ısı dağıtıcı barındırıyor. Bu sayede standart parlaklık 1000 nit, pik durumda ise 1600 nit oluyor.

1000000:1 kontrast oranını destekleyen monitörün ismindeki XDR takısı da ekstrem dinamik aralık tabirinden geliyor. Monitör P3 geniş renk gamını ve gerçek 10-bit renkleri destekliyor. Ekran üzerindeki yansıma önleyici kaplamaya yer verilmiş.

Thunderbolt 3 üzerinden bağlantı kuran Apple Pro Display XDR monitör modeli standından ayrılabiliyor. Yine aynı bağlantı üzerinden 6 farklı monitör daha bağlamak mümkün oluyor.

Monitör tarafında ise ana ürüne ek olarak, 7.199 TL'ye Pro Stand ve 1.449 TL'ye de VESA montaj adaptörü satın alınabiliyor. Monitör tarafında ise Nano-texture cam ile birlikte diğer aparatları da seçerseniz ödeyeceğiniz maximum tutar 51.647 TL oluyor.

Apple'dan bir bilgisayar dizmek istiyorsanız ve bu bilgisayarın her anlamda en üst seviye özelliklere sahip olmasını istiyorsanız, Pro Display XDR, Mac Pro, Magic Mouse 2 + Magic Trackpad 2 ve çeşitli montaj aparatlarıyla birlikte ödemeniz gereken tutar 468.645 TL'yi buluyor.