Mardin'de hayatını kaybedenler toprağa veriliyor! Şehit polisin kimliği belli oldu! 1 hafta önce tayin olmuş!

Kazaya ilk müdahale sırasında şehit olan polis memurun kimliği belli oldu. Tekirdağ'dan 1 hafta önce Derik'e tayin olan Yahya Ergin olduğu öğrenildi.

Mardin'de hayatını kaybedenler toprağa veriliyor! Şehit polisin kimliği belli oldu! 1 hafta önce tayin olmuş!

Kaza, dün saat 17.00 sıralarında, Derik'in Bahçelievler Mahallesi´nde bulunan akaryakıt istasyonu yakınında meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredekiler de kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti. Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken, saat 17.30 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı.

Kaza yerinde bulunanlar, panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken TIR, apartmana çarparak durdu. Can pazarının yaşandığı kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri ekibi sevk edildi. Kazada 20 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı. Yaralıların tedavileri, kentteki çeşitli hastanelerde sürerken, yol ise temizlik çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Şehit polis memuru 1 hafta önce Derik’e tayin olmuş

Kazaya ilk müdahale sırasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu. Kazada hayatını kaybeden polis memuru Yahya Ergin’in 1 hafta önce Tekirdağ Şarköy'den Mardin'in Derik ilçesine tayin olduğu belirtildi. Çanakkale Ezine doğumlu olan 33 yaşındaki polis memuru Ergin'in 1 çocuk babası olduğu ve TEM Şube Müdürlüğünde görevli olduğu öğrenildi.

Şehit  polis memuru Yahya Ergin için Mardin'de tören düzenlendi. Törende gözyaşları sel oldu. Yapılan törenin ardından cenazesi memleketi Çanakkale'ye gönderildi.