Markete giden ev sahibi evine döndüğünde büyük şok yaşadı

İstanbul Güngören’de bir kadın, firma aracılığıyla temizlik için gittiği bir eve girerek 350 bin TL değerinde para ve çeşitli değerli eşyaları çaldı. Ev sahibi markette olduğunda, kadın çaldıklarını bir çantaya koyarak olay yerinden ayrıldı ve güvenlik kamerasına yakalandı. Kadın ve olaya karışan kocası gözaltına alındı.

Markete giden ev sahibi evine döndüğünde büyük şok yaşadı

Olay, Güngören Güneştepe Mahallesi’nde meydana geldi. Zekiye E., evini temizletmek için bir internet firmasıyla anlaştı. Bir Türkmenistan vatandaşı olan Maysa K., Zekiye E.’nin evine gelerek alışveriş yapmak için bekledi. Zekiye E. evden ayrıldığında, değerli eşyalarının kaybolduğunu ve kadının kaçtığını fark etti.

Zekiye E., odaları kontrol ettiğinde, altın torbası ve içinde 173 gram altın, 835 dolar, 200 euro ve 4 çeyrek altın bulunan bir adet bozuk para cüzdanının yerinde olmadığını gördü. Değerli eşyalarının toplam değeri 350 bin TL olan talihsiz kadın hemen polise haber verdi. Polis inceleme başlattı ve hırsızlık yaptığı belirlenen Maysa K. ile olaya dahil olan Dovletgeldi R.’yi evlerine düzenledikleri operasyonla gözaltına aldılar. İki şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Kadının çaldıklarını taşıdığı sırt çantasıyla evden ayrılma anları kameraya kaydedildi.