Marmara için kar yağışı tarihi şimdi geldi. Lapa lapa yağacak

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Marmara bölgesindeki illerimiz için kar yağışı tarihini verdi. Lapa lapa yağacak, soğuklar şehirden de hissedilecek.

Marmara için kar yağışı tarihi şimdi geldi. Lapa lapa yağacak

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından Marmara bölgesinde yer alan illerimiz için kar yağışı tarihini verdi. 

Ancak maalesef ki Şen tarafından sayılan iller arasında İstanbul yer almıyor. Şen tarafından bahsedilen iller daha çok Marmara bölgemizin doğusunda kalan Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova gibi iller. Şen'in açıklamaları daha çok bu illerimizi ilgilendiriyor. 

Şen paylaşımında hafta sonunu işaret ederek şunları aktardı: 

"Sıcaklık pazar günü hızla düşüyor. Marmara Batı ve orta karadeniz ile iç anadoluda 8-9 derece düşer. Pazar Marmaranın doğusu iç anadolunun kuzeyi karadenizin iç kesimleri kar alır. Bursa kocaeli sakarya düzce bolu kastamonu eskişehir kütahya bilecik afyon ankara kar görülür" 

Öte yandan Şen tarafından verilen tarih, 16 Aralık cumartesi ile 17 Aralık pazar gününe denk geliyor. Marmara'da bu iki gün havaların çok ciddi derecede soğuması bekleniyor.