Maskeli beşlerden 5 milyon liralık vurgun! Önlerine ne geldiyse çaldılar

İstanbul'un çeşitli semtlerinde 5 milyon liralık soygun yapan 5 kişilik hırsızlık çetesi, polisin şok operasyonuyla yakalandı. Girdikleri yerde ne var ne yoksa çalan hırsızların evlerinde yapılan aramalarda, iki adet tabanca, yüklü miktarda para ve lüks marka saatler ele geçirildi. tv100 muhabiri Levent Albayrak'ın özel haberi...

İstanbul'da çeşitli semtlerde soygun yaparak vatandaşları canından bezdiren 5 kişilik hırsızlık çetesi, Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği polislerinin operasyonuyla çökertildi.

5 milyon liralık soygun yaptığı ve yakalanmamak için maske taktıkları öğrenilen çeteyi adım adım takip eden polis, hırsızların kimliklerini tespit etti. 1 aylık çalışmanın ardından hırsızlar şok operasyonla gözaltına alındı.

Hırsızların soygun anları kameralara yansırken, çetenin çok sayıda elektronik eşya, para ve ziynet eşyası çaldığı belirlendi.

Evlerden de hırsızlık yaptılar

Önlerine ne gelirse soyan maskeli hırsızlar, bir av bayiine girerken görüntülendi. Görüntülerde, hırsızların para edebilecek pompalı tüfek ve tabancaları çaldığı görüldü.

Av bayii ile yetinmeyen hırsızların sabah saatlerinde bir binaya girdiği anlara ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Hırsızlık çetesinin, girdikleri evlerden ziynet eşyaları ve para çaldığı anlar kayıtlara yansıdı.

1 ay boyunca güvenlik kameraları incelendi

İstanbul Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği polisleri, 1 ay boyunca güvenlik kameralarını tek tek inceleyerek şüphelilerin adreslerini tespit etti.

Belirlenen adreslerde geniş güvenlik önlemi alan ekipler, özel harekat polislerinin de katılımıyla operasyon için start verdi.

Hırsızlık şüphelileri adreslerinde kıskıvrak yakalandı.

Tabancalar, yüklü miktarda paralar ele geçirildi

Adreslerde yapılan aramalarda, hırsızlara ait iki adet tabanca, yüklü miktar para ve lüks marka saatler ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere hırsızlık şube büro amirliğine götürüldü.