MEB açıkladı! 71 ilde eğitim başlıyor! İşte okulların açılacağı tarih...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların açılacağı tarihi açıkladı. Eğitim süreci 71 ilde resmen başlıyor. Okullarda 2. Döneminin tarihi belli oldu. Depremin yaşandığı 10 ilde okullar, 1 Mart’ta açılacak. 71 ilde ise okulların başlayacağı tarih değişmedi. Açıklamayı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptı. Peki, Okullar 20 Şubat’ta açılıyor mu? Okullar 2. döneme ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak, 20 Şubat mı? 71 ilde okullarda tatil ne zaman bitiyor? İşte Bakan Özer’in açıklaması...

MEB açıkladı! 71 ilde eğitim başlıyor! İşte okulların açılacağı tarih...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen duyurdu! Depremin yaşandığı 10 il ve geri kalan 71 ilde okulların başlayacağı tarih belli oldu. Bakan Özer, açıklamasında 71 ilde okulların açılış tarihinin ertelenmeyeceğini duyurarak, okullarda 2. dönemin başlangıç tarihini verdi.

OKULLAR 2. DÖNEME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak. 71 ildeki okulların kapasitesini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor ki bu 10 ilden gelen öğrencilerimizin taleplerini karşılayabilelim. Özel öğretim kurumlarımız kapasitelerinin yüzde 3'ü kadar şehit yakınları gibi tam burslu olarak öğrencileri yararlandırmaktadırlar. Özel öğretim kurumlarındaki bu yüzde 3'ü yüzde 10'a artırıyoruz.”