Mehmet Büyükekşi kötü haberi verdi! Kulüpler borç içinde yüzüyor: “Faizi ile birlikte bu iki katına çıkıyor”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kulüplerin zor durumda olduğunu ifade ederek, ”Borçları 25 milyar TL’yi geçiyor. Faizi ile birlikte bu iki katına çıkıyor” dedi. Büyükekşi kulüplere akademi zorunluluğu getirilmesine ilişkin karar aldıklarını belirterek, "Kulüplerimize tebliğ edeceğiz" diye konuştu.

Mehmet Büyükekşi kötü haberi verdi! Kulüpler borç içinde yüzüyor: “Faizi ile birlikte bu iki katına çıkıyor”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, önemli açıklamalarda bulundu. Büyükekşi’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kulüplerimiz ekonomik olarak zor durumdalar. Borçları 25 milyar TL’yi geçiyor. Faizi ile birlikte bu iki katına çıkıyor.

Kulüplerimizin kendi altyapılarına kaynak ayırmalarını ve onları geliştirmeleri gerekiyor. Altyapı akademilerinden yetişen futbolcuların, öncelikle kendi kulüplerinin A takımına yükselmelerini, bir sonraki adımda da yurt dışına transfer olmalarını istiyoruz.

Kulüplerde gerçek anlamda futbol akademileri kurulacak ve 6 ay süre ile antrenörlerin ücretleri TFF tarafından karşılanacak. Akademiler TFF tarafından denetlenecek ve destek mekanizmaları denetleme sonuçlarına göre işletilecek. Belirli kriterlere göre seçilecek antrenörler, kendi ilgili yaş gruplarına göre eğitim alacaklar. Eğitimini tamamlayan antrenörler, eğitimini aldıkları yaş gruplarına göre çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim verecekler.

Mehmet Büyükekşi kötü haberi verdi! Kulüpler borç içinde yüzüyor: “Faizi ile birlikte bu iki katına çıkıyor” - Resim : 1

AKADEMİ ZORUNLULUĞU

Gelecek sezon Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerine akademi zorunluluğu getirilmesi ile ilgili yönetim kurulu kararı aldık. Bugün de kulüplerimize tebliğ edeceğiz.

B TAKIMI UYGULAMASI

Genç futbolcu gelişimi kapsamında; 2023-2024 sezonunda Süper Lig’deki takımların, 2024-2025 sezonundan başlamak üzere katılabileceği B takımı uygulamasını da hayata geçiriyoruz.

MHK BAŞKANI DEĞİŞECEK Mİ?

Bu hafta sadece derbi maçın hakemi manuel olarak atandı. MHK'nin böyle bir talebi oldu. Belçika'da da böyle uygulamalar olabiliyor. Bazen en zor maçı manuel olarak atayabiliyorlar. Biz de buna izin verdik. Şeffaflık gereği de bunu özellikle açıkladık. Ayrıca Merkez Hakem Kurulu başkanını değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok."