Suikastta sarışın peruk detayı

Sarışın bir peruk takan kadın, restoranda yemek yiyen iki mafya liderini öldürdü. Suikastın ilginç boyuta getiren ise maktullerin İsrail mafyasından olması, Meksika'da bir Çin restoranında buluşmuş olmaları...

Suikastta sarışın peruk detayı

41 yaşındaki Alon Azulay ve 44 yaşındaki Benjamin Yeshurun ​​Sutchi İsrailli iki mafya lideri. Bu ikili Meksika'da bir araya geldi. Artz Pedregal alışveriş merkezindeki Çin restoranında gerçekleşen buluşmada hiç beklemedikleri bir anda sarışın peruk takan bir kadın ortaya çıktı ve ikiliyi infaz etti.

Olaya konu olan isimler ve gerçekleşme şekli akıllarda soru işareti bıraktı. İngiliz suç ve cinayet dizisi 'Killing Eve'in bir bölümünde yer alan cinayetin bire bir aynısı olan olayda MOSSAD şüphesi de devam ediyor. Suikastın ardından kaçmaya çalışan kadın polis tarafından yakalandı.

Suç ortakları kimler?

Meksika medyasında Esperanza N. olarak adı açıklanan kadının en az üç suç ortağı daha olduğu düşünülüyor. Olayın büyük mafya babalarını hedef alması soruşturmanın derinleştirilmesini sağladı. Meksika’daki İsrail büyükelçiliği 41 yaşındaki Alon Azulay ve 44 yaşındaki Benjamin Yeshurun ​​Sutchi'nin İsrail'de cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildiklerini doğruladı.

Restorana geleceklerini biliyorlardı

41 yaşındaki Alon Azulay ve 44 yaşındaki Benjamin Yeshurun ​​Sutchi restorana gelmeden önce sarışın peruk takan kadın ile partneri yan masada oturuyordu. İkili içki söyledikten sonra beklemeye ve hiçbir şey yokmuş gibi sohbet etmeye başladı. Azulay ve Sutchi yanlarındaki masaya oturduktan sonra kadın çantasındaki suikast tabancasını çıkararak ikiliyi yakın mesafeden vurdu. Azulay olay yerinde hayatını kaybederken, Sutchi hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Meksika emniyeti suikastı araştırıyor...
Meksika emniyeti suikastı araştırıyor...

Bir polisi vurdu

Olayın ardından kaçmaya çalışan suikastçılardan biri alışveriş merkezinin dışındaki yardımcı bir polis memurunu silahsız bırakıp daha sonra bir devriye arabasına ateş açtı. Bu sırada bir polis memuru kolundan yaralandı. Kadın suikastçı kaçarken yanında taşıdığı kılıcı atıp alışveriş merkezinin dışına çıktı ancak polis tarafından yakalandı.

Mafya babalarının karışık ilişkileri

Meksika El Universal gazetesi Sutchi'nin 2001 yılında ülkeye girdiğini, ancak 2005 yılında gözaltına alındığını ve sınır dışı edildiğini iddia etti. Sutchi'nin lüks gece kulüplerinde kumarhane işletmesi ve kokain ile uğraştığını iddia eden Meksika gazeteleri var. Bir gazetei Sutchi'nin, daha önce "La Barbie" olarak bilinen ünlü Val Leyva Kartel üyesi Edgar Valdes Villarreal'i tanıdığını iddia etti. Uyuşturucu kaçakçılığı için geçen yıl 50 yıl hapis cezası verildi.

Killing Eve dizisi hakkında

Luke Jennings'in kitaplarından uyarlanan dizi, ajan olmanın hayallerini kuran bir kadının beklenmedik bir maceraya atılmasını anlatıyor. Güvenlik hizmetlerinde çalışan Eve, ajan olma hayalleri kuran bir kadındır. Villanelle ise şiddete dayanan işinin kendisine sunduğu lükse hayatı seven yetenekli bir katildir. Birbiriyle takıntılı hale gelen bu iki kadın arasında zorlu bir kedi fare oyunu başlar.