Muharrem İnce'den ittifak açıklaması! “Bu ayın 12'sinde belirleyeceğiz”

Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması programına konuk olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine İYİ Parti lideri Meral Akşener'den gelen bir ittifak veya adaylık teklifi olmadığını açıkladı. Şu anda bir ittifakta yer almadıklarını belirten İnce, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili "Mansur Yavaş olmazsa Muharrem İnce" sözlerine "Ben kimsenin yedek adayı değilim. Nezaketsizlik olduğunu söyledim" yanıtını verdi.

Türk televizyon tarihinin sayılı isimleri arasında yer alan usta gazeteci duayen televizyoncu Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek 'Haftanın Panoraması' programında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi konuk olarak ağırladı.

"ŞU ANDA BİR İTTİFAK KURMADIK"

Özbek'in "Sizin bir ittifakta yer almanız söz konusu mu?" sorusuna İnce "Hayır, şu anda bir ittifak kurmadık. Biz Memleket Partisi’ni tek başına seçimlere hazırlamak için bu ayın 12’sinde üyelerin önüne sandığı koyup Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz. Zaman var daha, görüşeceğiz elbet." ifadelerini kullandı.

"BEN KİMSENİN YEDEK ADAYI DEĞİLİM"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın cumhurbaşkanı adaylığı için "Mansur Yavaş olmazsa Muharrem İnce" sözleriyle ilgili İnce "Ben kimsenin yedek adayı değilim. Ümit Özdağ ile konuştuk, aradım. Nezaketsizlik olduğunu söyledim. Doğru değil. Sonra bir açıklaması daha var, Meral Akşener ve Muharrem İnce’yi belediyenin önüne davet ediyor. Benim belediyede iş müracaatım yok. İşe filan girecek halim yok. Mansur Yavaş’ta başka bir partinin Belediye Başkanı. Ben bunu siyasi nezaketsizlik olarak görürüm, doğru değil bu. Sen partiyi niye kurdun o zaman? Biz bu partiyi 3-5 milletvekili için pazarlık yapalım diye kurmadık." dedi.

"BANA AKŞENER'DEN GELMİŞ BİR TEKLİF YOK"
Dündar'ın "'Sayın Akşener sizi arayıp ittifak teklif ederse ya da cumhurbaşkanı adayımız siz olmak ister misiniz?' diye sorduğunda tavrınız ne olur?" sorusuna İnce "Bana gelmiş böyle bir teklif yok. Memleket Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı ayın 12’sinde belli olacak." yanıtını verdi.

 "BAŞBAKANLIĞI ÖNEREBİLMEM İÇİN ÖNCE CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEM LAZIM"
Geçtiğimiz gün katıldığı Ece Üner ile tv100 Ana Haber yayınındaki “Sayın Meral Akşener, Başbakan olsun, razıyım. Başbakan olmak istiyordu. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım” sözlerine açıklık getiren İnce "Ben sayın Akşener’e başbakanlık önerecek bir konumda değilim, bu saygısızlık, nezaketsizlik olur. Daha önce kendisi ‘başbakanlığa talibim’ dediği için ben de ‘cumhurbaşkanlığına talibim’ dedim. Sayın Akşener’in başbakanlığa talip olmasına itirazım yok dedim, başbakanlık önermedim. Onu önerebilmem için önce cumhurbaşkanı seçilmem lazım." şeklinde konuştu.