Meral Akşener: Bu kez daha güçlüyüz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Haziran'da yenilenecek Keskin seçimi için "Bu kez daha güçlüyüz, Mansur Yavaş benimle gelecek ve burada size söz verecek" açıklamasında bulundu.

Meral Akşener: Bu kez daha güçlüyüz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün akşam Keskin'de katıldığı iftarın ardından açıklamalarda bulundu.

Bir konuşma yapan Akşener, Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki seçimlerin yenilenmesi kararını değerlendirdi.

Diyanet İşleri'ni eleştiren Akşener, "Her şeye fetva veren Diyanet nerede, kul hakkından neden söz etmezsiniz. Çünkü yandaşlarınızın canını sıkar. Kurallar tektir. Keskin'i iptal ediyorsanı Yunusemre'yi de iptal edeceksiniz. Ramazan'ın ilk orucunu haram lokma ile ile açtılar" dedi.

25 yıldır politika yaptığını hatırlatan Akşener, bu süreç içinde bu kadar ağır iftiralara uğradığı bir seçime daha şahit olmadığını belirtti.

2 Haziran'da yenilenecek Keskin seçiminde güzel bir yarış olacağının altını çizen Akşener, "Bu sefer daha güçlüyüz. Hadi bakalım. Mansur Yavaş benimle gelecek ve burada size söz verecek" diye konuştu.

Keskin seçimi

Yüksek Seçim Kurulu, 12 Nisan tarihinde aldığı kararla Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki seçimin yenilenmesine karar vermişti.

31 Mart'taki seçimde kesin olmayan sonuçlara göre İYİ Parti adayı Necati Alsancak bin 806 oy alırken AK Parti adayı Dede Yıldırım'ın oyun bin 799'da kalmıştı. AK Parti'nin itirazı üzerine tutanaklara yansıyan hatanın düzeltilmesi ile fark 6'ya düşmüştü. Ancak AK Parti bu kez kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle başvuruda bulunmuş ve YSK'da seçimin 2 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti.