Kemal Kılıçdaroğlu bu kez gitmeyeceği yeri duyurdu: Benim gelmeme gerek yok

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet törenine gitmeyeceğini duyurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu bu kez gitmeyeceği yeri duyurdu: Benim gelmeme gerek yok

Geçtiğimiz aylarda sosyal medyadan paylaşım yaptıktan sonra Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı'na giderek kapılarında basın açıklaması düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sefer ODTÜ mezuniyet törenine gitmeyeceğini duyurdu.

"Benim gelmeme gerek yok"
Kılıçdaroğlu tweetinde "Yarın (cumartesi) ODTÜ’de Devrim Stadyumu’nda öğrenciler mezuniyetlerini kutlayacaklar, bu güzel. Rektörlük yerleşkeye girişlere “birinci derece aile yakını” kısıtlaması getirmiş. Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca. Korkmasınlar, öğrencilerimiz amacına ulaştıysa benim gelmeme gerek yok." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu bu kez gitmeyeceği yeri duyurdu: Benim gelmeme gerek yok - Resim : 1

"Gençlerin gözlerinden öpüyorum"
"Gençler ve aileleri mezuniyeti gönüllerince kutlasınlar" diyen Kılıçdaroğlu "Gençlerin gözlerinden öpüyorum, hepsini tebrik ediyorum! Aynı hakkı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden de çaldılar, fakülte binalarına indirgediler mezuniyeti. Öğrenci ve veliler bir araya gelemedi. Boğaziçi öğrencileri de yapacağız derlerse yanlarındayım." sözlerine yer verdi. 

Geçen ayki tören ertelenmişti
Temmuz ayının başında ODTÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada mezuniyet törenin ertelendiği duyurulmuştu. Ünivesitenin açıklamasında, "Bildiğiniz gibi, üniversitemizde son dönemlerde farklı grupların gerçekleştirdikleri izinsiz toplantı ve eylemlerle farklı, yanlı ve yanlış bir gündem oluşturma veya üniversitemizi çeşitli gruplaşmaların merkezi haline getirme çabası belirgin bir şekilde görülmektedir. Diploma törenimizin planlanması sırasında, olumsuz çabaların, stadyumda düzenlenmesi planlanan bir törende gruplaşmalara neden olabileceği ve farklı grupların tören alanımızı kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevireceği yönünde bilgiler almış bulunuyoruz. Dolayısıyla, bu olumsuz gelişmeler tören hazırlıkları sürecimizde bizleri oldukça zorlayan, farklı çözüm arayışlarına yönlendiren bir durum halini almıştır" denilmişti.