Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu merak edilenleri yanıtladı

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, BeIN SPORTS ekranlarında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu merak edilenleri yanıtladı

TFF sitesinden yapılan açıklamaya göre Merkez Hakem Kurulu, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy, Bahattin Şimşek, Suat Arslanboğa, Burak Şeker, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu ve Halis Özkahya'nın sezon sonuna kadar maç yönetmeyeceğini açıklamıştı.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu canlı yayında merak edilenleri yanıtladı. İşte o açıklamalar:

"Karar açıklandığından beri 48 saat olmadı. Çok fazla söylemler oldu ama bu karar, operasyon veya temizlik kelimeleriyle değerlendirilmemeli, böyle bir durum yok. Türk hakemliğinin geleceği için çalışılan bir projenin, 1. etabı."

"Klasman belirlendi. Her yıl yapıldı. Klasmanlar, temmuz veya ağustos ayında belirlenir, sonrasında da devre arasında belirlenir. Böyle alışık olmadığımız bir durum var. Serdar Tatlı döneminde bu karar, 4 döneme çıkarıldı."

- Aldığımız karar doğru!

''Son 48 saatte yaşananları gördüğümde ne kadar doğru bir karar aldığımızı anlamış oldum."

"Yıllardır konuşulan Türk hakemliği değişim sürecinin başlangıcı için bir proje üretmek gerekiyordu. Plan yaptık, yönetime sunup onay aldık."

"Bütün arkadaşlarımızın bir suç örgütü veya illegal işlerle ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızım. Böyle bir şey yok.''

"(Listeye alınmayan hakemler) "Hakemliğinin son senelerine gelmiş, isimleri önemli derecede yıpranmış ve Türk hakemliğini maalesef güven kaybına uğratma aşamasına gelmiş olan arkadaşlarımızdı."

- Kurumun üstünde olmaya başladılar! 

"Bazı arkadaşlarımız bilerek veya bilmeyerek kurumun üstünde olmaya başladılar. Bu durum kurmumuzu yıprattı. Türk futbolunun 10 hafta değil, 1 gün bile beklemeye tahammülü yok."

"Verdiğimiz kararın 1 gün bile beklemeye tahammülü yoktu. Karar 8 Mart günü verilmedi. Son 1.5 aydır, adım adım Nihat Özdemir'e rapor verdim. 1.5 aylık çalışmanın geldiği noktaydı 8 Mart. Her şeyden emin olmamız gerekiyordu."

- Sorumluluk bana ait

"Bu, tamamen benim ve kurulumun hazırladığı listedir. Hiçbir kulüp veya TFF yöneticisi kesinlikle dahil olmadı."

"İddialıyım, genç ve yeni jenerasyon çok iyi."

- Mete Kalkavan konusu

"Mete Kalkavan'ın bırakması bir karardır. Bizde grev yok, istifa edebilir, belli bir süre görev almak istemeyebilir."

"Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus arkadaşım. Henüz konuşmadık. Bazı arkadaşlarımız aradı. Açıklama yapacağımı söyledim. Şimdilik konuşmamalarını tavsiye ettim. Sağ olsunlar dinlediler. Diğer arkadaşlar aramadı, şaşkınlık içinde olabilirler."

- Kadın hakemler

“Kadın hakemlerimiz artık daha fazla görev alacak. Bu kararımızı da göreceksiniz.”

"VAR odasında görev alacak arkadaşlarımız, sınava giriyor. 100 üzerinden 75 alamayan VAR odasına giremiyor. 40 üzerinde kliple, görsel hafızaları gelişti. Birçok eğitimimiz var."

- Yabancı hakem konusu

"Yabancı hakeme karşıyım. 80 milyonluk çok büyük bir devletiz. İnsan kaynağıyla ilgili hiçbir sıkıntımız olmamış. Küllerimizden doğan bir milletiz. Bu ülkede teknik direktör, futbolcu, hakem olmaması, dışarıdan getirilmesi... Şahsi olarak doğru bulmuyorum."

Ferhat Gündoğdu kimdir?

Asıl mesleği doktorluk olan Ferhat Gündoğdu, Lokman Hekim Üniversitesi'nin akademik kadrosunda yer alıyor.

Gündoğdu aynı zamanda Türk Eğitim Derneği 8(TED Koleji) şirketinde Okul Yatırımları ve Planlama Müdürü olarak görev yapıyor.

Ferhat Gündoğdu asker kökenli isimlerden biridir. Kara Harp okulunu 1991 yılında bitirdi.

Daha sonra Ankara Üniversitesi Spor Yönetimi bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Atatürk Üniversitesi'nde ise masterını yaptı.

Ankara Üniversitesi Spor Yönetimi bölümünde doktorasını da tamamlayan Gündoğdu, TED'de çeşitli görevlerde bulundu.