Mersin'de ormana dalan vatandaşlar kilo kilo topladı. Hepsini sepetler içine doldurdular. Kilosu 125 TL'den satılacak

Mersin'in Bozyazı ilçesinde ormana giren vatandaşlar yanlarında kilo kilo mantarla geri döndü. Sepetlerin içine doldurdukları mantarları kilosu 125 TL'den satan vatandaşların yüzü güldü.

Mersin'de ormana dalan vatandaşlar kilo kilo topladı. Hepsini sepetler içine doldurdular. Kilosu 125 TL'den satılacak

Mersin'in Bozyazı ilçesinde ormana giren vatandaşlar yanlarında kilo kilo mantar ile geri döndü. Bölgede sayıca fazla olan,  Bozyazı ilçesinde 'kalabak' olarak bilenen 'çıntar' mantarı, kilosu 125 TL'den satışa sunuldu. 

YAĞIŞLARIN AZALMASI İLE FİYATININ DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Bozyazı’da kırsal alanda yetişen doğal mantar kalabakın kilosu 125 lira olarak alıcı buluyor. Yağışlara bağlı olarak veriminde artma yaşanan kalabakın kilo fiyatının, yağışlarının düşmeye başlaması ile birlikte ucuzlaması bekleniyor. Kalabak, özellikle kavurma ve közde kızartma yöntemleri ile mutfaklarda yerini alırken, bazı vatandaşlar bu doğal lezzeti kış döneminde tüketmenin zevkini yaşıyor.

Yağmurun yağması sonucu kalabak mevsiminin açılması ile birlikte, Bozyazı’da ormanlık ve dağlık alanlarda mantar toplama turları da başladı. Doğa ile iç içe zaman geçirme olanağı bulan vatandaşlar, aynı zamanda doğal ve organik bir besin kaynağını da sofralarına taşırken, birçok kişi de aile bütçesine katkı sağlıyor.

 

Mersin'de ormana dalan vatandaşlar kilo kilo topladı. Hepsini sepetler içine doldurdular. Kilosu 125 TL'den satılacak - Resim : 1