Bursa için sarı uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bursa için sarı uyarı verildi. Resmi web sitesinden yapılan açıklamada saat verilerek sağanak yağmur ile birlikte sel ve su baskınları için vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Bursa için sarı uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama, Bursa'da bugün saat 11.00 ile 22.00 saatleri arasında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtilerek 'sarı' uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bursa Valiliği'nden meteorolojik uyarı

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bursa il genelinde beklenen yerel olarak kuvvetli 21 ile 50 kilogram/metrekare sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sebep olabileceği muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Geçerlilik Periyodu: 11.06.2020 11:00 - 11.06.2020 22:00 Kamuoyuna saygıyla duyurulur."