Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Çok kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile bazı illere yönelik kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Çok kuvvetli olacak

Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batısını etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına ile ilgili yeni açıklamasında, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile bazı illerde öğleden sonra ve gece meydana gelebilecek kuvvetli yağışlara ilişkin uyarıda bulundu.

Duyuruya göre, bugün öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik) ve Batı Karadeniz'i (Düzce, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın) etkisi altına alması bekleniyor.

Yağışın gece saatlerinden itibaren de Kastamonu, Sinop'un iç ve batı kesimleri, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram),Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (metrekareye 40-75 kilogram) olması bekleniyor.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istendi.