Meteoroloji gün verdi! Sıcak hava dalgası o bölgeleri kavuracak, termometreler alev alacak! O saatlerde dışarı adım bile atmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları etkisini artıracak. Çarşamba ve Perşembe tüm yurtta etkili olacak sıcak hava dalgasıyla sıcaklıkların Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’nde mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor. Ayrıca vatandaşların güneş çarpması riskine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji gün verdi! Sıcak hava dalgası o bölgeleri kavuracak, termometreler alev alacak! O saatlerde dışarı adım bile atmayın

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava vatandaşlara zorlu anlar yaşatırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kritik bir uyarı yapıldı. Buna göre çarşamba ve Perşembe günü tüm yurtta sıcak hava dalgası etkili olacak.

SICAKLIKLAR NORMALLERİN ÜZERİNDE ARTIŞ GÖSTERECEK

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Halen batı ve güney bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın batı bölgelerimizden başlayarak etkisini artırması beklenmektedir. Çarşamba ve Perşembe günleri tüm Yurtta etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak; Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’nde mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.”

BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIKLARI

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıkları şöyle olacak;

Ankara: 29-39

İstanbul: 28-37

İzmir: 35-41

Edirne: 32-42

Çanakkale: 30-37

Muğla: 35-41

Adana: 34-40

Antalya: 35-42

Kayseri: 30-37

Öte yandan sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SICAK HAVA DALGASININ GİDECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Öte yandan Perşembe günü akşam saatlerinden sonra sıcak hava dalgasının batı ve kuzeybatı kesimlerinden başlayarak etkisini kaybedeceği, bu hafta sonunda hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normalleri civarına, iç kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.