Bitti sanmayın! Meteoroloji İstanbul'da kar için tarih verdi

Geçtiğimiz hafta sıcakların düşmesi ile birlikte Balkanlardan gelen yağışlı hava kendini İstanbul'da yer yer kar olarak göstermişti. Ancak karlı hava henüz bitmiş değil. Meteoroloji İstanbul'da beklenen kar yağışı için yeni bir tarih verdi.

Bitti sanmayın! Meteoroloji İstanbul'da kar için tarih verdi

Geçtiğimiz hafta birçok ilçesinde kar yağışı alan İstanbul için Meteoroloji yeni bir tarih verdi. Son dakika açıklamasına göre İstanbul'da Salı günü karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar görülecek. Kar çarşamba günü ise İstanbul'u etkisi altına alacak.

İstanbul'da hava sıcaklığı ise bugün 1-10 derece, Salı 5-6 derece, Çarşamba 2-4 derece
Perşembe 2-9 derece, Cuma ise 6-9 derece arasında olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çankırı ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 Kar yağışının Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer yoğun olması beklendiğinden bu bölgede buzlanma, don ve çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Kar İstanbul'a geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 5 günlük hava durumu tahmine göre soğuk ve karlı hava 18 Ocak Salı günü kendini hisssetirecek. İstanbu'da bu geceden itiraberen karla karışık yağmur  bekleniyor. Salı günü sürmesi beklenen karla karışık yağmur ise çarşamba günü İstanbul'da kara dönüşmesi ve kenti etkisi altına alması bekleniyor.