Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteroloji Genel Müdürlüğü, 22 Ağustos 2023 Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Raporda, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgarın etkili olması beklenirken, Doğu Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağmur öngörülüyor. Öte yandan yurdun iç ve güney bölgelerinde yüksek sıcaklıklar etkili olmayı sürdürecek.

Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü sağanak geliyor

Meteorolojinin son hava tahminlerine göre bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Yurdun iç ve güney kesimlerinde ise yüksek sıcaklıklar etkili olmaya devam edecek. İşte 22 Ağustos 2023 Salı gününe ilişkin hava durumu raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize ile Artvin'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü sağanak geliyor - Resim : 1

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Rize ile Artvin'in kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.