Meteoroloji'den deprem bölgesi için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine girmekten endişe eden vatandaşlar için önemli bir haber de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Malatya için kar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den deprem bölgesi için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) açıkladığı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, saat 04.17'de meydana gelen deprem tüm Güneydoğu Anadolu'da hissedildi.

Dün kar nedeniyle okulların tatil edildiği Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Adıyaman’ın dahil olduğu deprem bölgesi için alarm verilip kar uyarısı yapıldı.

54 kent için sarı ile turuncu alarm verildi. Sarı kodlu uyarı verilen iller şöyle: Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Osmaniye, Düzce

Kahramanmaraş için ise turuncu kodlu kar uyarısı geldi. Bugün çok bulutlu, zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı, en düşük hava sıcaklığının 1, en yüksek hava sıcaklığının 3 derece.

GAZİANTEP

Çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı en düşük 0, en yüksek 6 derece civarında seyredecek.

HATAY

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kentte en düşük hava sıcaklığı 4, en yüksek 9 derece olacak.

OSMANİYE

Bugün sarı kodlu uyarı yapıldı.  Kuvvetli yağış ve kar bekleniyor. Hava sıcaklıklarının en düşük 7, en yüksek 12 derece.

MALATYA

Malatya için turcunu kodlu kar uyarısı geldi. Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklıkların en düşük sıfırın altında 3, en yüksek 1 derece olması öngörülüyor.

DİYARBAKIR

Bugün sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Kar ve fırtınanın olacağı çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı. Hava sıcaklıkları en düşük 0, en yüksek 9 derece olacak.

KİLİS

Kilis'in bugün hava yoğun kar yağışlı, en düşük sıcaklık 2, en yüksek sıcaklık 7 derece.

ŞANLIURFA

Çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmurlu. En düşük sıcaklık 2, en yüksek sıcaklık ise 7 derece olacak.

ADANA

Adana için turuncu ‘kar’ yağışı uyarısı geldi. Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. En düşük 7, en yüksek 11 derece

ADIYAMAN

Adıyaman'da sarı ve turuncu kodlu kar uyarısı yapıldı. Bugün karla karışık yağmurlu, sıcaklıklar en düşük 1, en yüksek 4 derece olacak.