Meteorolojiden son dakika açıklaması! Pazartesi ve Salı günü de karantina...

Meteorolojiden gelen son dakika bilgisine göre, kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaşacağı tahminleri yapıldı. İstanbul 6 gün boyunca kara teslim olacak.

Meteorolojiden son dakika açıklaması! Pazartesi ve Salı günü de karantina...

Kar kalınlığını tahmin etmenin yanıltıcı olacağını belirten uzmanlar, İstanbul’da yoğun kar yağışı bekliyor. Beklenen kar yağışı ise sabah saatleri itibarıyla başladı. Öte yandan Meteoroloji'den bir son dakika açıklaması geldi: İstanbul 6 gün boyunca kara teslim olacak.

Türkiye, bugünden itibaren soğuk havanın etkisine giriyor. İstanbul’da da pazar gününden itibaren kar yağışı bekleniyor. Sosyal medyada Kanada, Almanya ve Avrupa yağış modellemelerindeki verilerle kar kalınlığının 1 metreyi bulacağı yorumları yapılırken, Amerika modeli GFS minimum kar kalınlığını 50.1 santim, Kanada modeli GEM ise 1 metre ve üstü olarak gösteriyor.

Yoğun yağışın kentte 1987 kışındaki manzaraya benzer bir tablo oluşturacağı da belirtiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yağış sonrası oluşabilecek olumsuzluklara müdahale etmek amacıyla 1351 araç-iş makinesi ve 7031 personelle alarm durumuna geçti.

Meteoroloji'den son dakika açıklaması 

Meteoroloji'den geçilen son dakika bilgilerine göre; İstanbul'da 6 gün boyunca kar yağışına teslim olacak. Aralıksız yağacak kar yağışı, şehri felç edecek. Hava sıcaklıkları yarından itibaren hissedilir derecede azalacak. Son tahminlere göre; sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 dereceye kadar altına düşebilir.

İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Kuzeyden gelen soğuk hava dalgası etkili oluyor. Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcaklıkların düştüğü kentte, kar yağışı başladı.

Uzmanlardan ise flaş uyarılar gelmeye devam ediyor. İstanbul'u vurup geçecek kar yağışı hakkında konuşan isimler, sokağa çıkma kısıtlamasının pazartesi ve salı gününe kadar uzatılması gerektiği fikrinde.