Meteorolojiden o illerimize uyarı! Kuvvetli yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporuna göre; önemli değişikliklerin beklenmediği hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Tokat, iresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteorolojiden o illerimize uyarı! Kuvvetli yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporuna göre bazı illerimizde kuvvetli yağışların beklendiği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bugün Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Tokat, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²), Rize il geneli ile Artvin'in, Giresun'un ve Trabzon'un kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m²), Rize'nin kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışlar sebebi meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bugün öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m²) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.