Korkunç ölüm!.. Fark etmedi metrelerce sürükledi!

Bursa'da Ahmad M.K. isimli kamyonet sürücüsü seyir halindeyken 87 yaşındaki Ferhat Sultansu'ya çarparak aracın altına aldı.

Korkunç ölüm!.. Fark etmedi metrelerce sürükledi!

Olay, Bursa'da Ankara Yolu Caddesi üzeri Gökdere Bulvarı mevkiinde yaşandı. Ahmad M.K. isimli kamyonet sürücüsü şehir merkezinden Ankara istikametine seyir halindeyken 87 yaşındaki Ferhat Sultansu'ya çarparak aracın altına aldı.

Ahmad M.K., çarptığını ve yaşlı adamın aracın altında kaldığını fark etmedi. Yaklaşık 500 metre gittikten sonra yoldan başka bir sürücü tarafından aracın önü kesildi ve durduruldu.
Yaşlı adam aracın altından çekerek çıkartıldı. 

Ne olduğunu anlamaya çalışan Ahmad M.K., aracın altında bir vatandaşın sıkıştığını ve metrelerce yaşlı adamı sürüklediğini duyması üzerine aracın altına baktı ve Ferhat Sultansu'nun kanlar içerisinde kaldığını gördü.

Vatandaşlar yaşlı adamı sıkıştığı yerden kurtarmak için harekete geçerek aracın tekerleklerini kaldırımın üzerine çıkartıp yüksekliği arttırdılar. Yaşlı adamı sıkıştığı yerden kurtarıldı ve durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaşlı adamı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ferhat Sultansu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayı görerek Ahmad M.K.'yı durduran ve yaşlı adamın aracın altından çıkartılmasına yardımcı olan diğer sürücü ise emniyette verdiği ifadesinde, "Belediyenin hizasında aracın çarptığını gördüm ama sürücü fark etmedi. 500 metre boyunca selektör yapmama rağmen olayı anlaması üzerine bende aracın önünü keserek durdurdum." dediği öğrenildi.

Ahmad M.K. ise olay yerinde şoka girdi ve sağlık ekiplerinin gelmesinin ardından aracıyla birlikte olay yerinden kaçtı. Kaza sonrası olay yerine gelen polis ekipleri ise Ahmad M.K.'YI yakalamak için harekete geçti. Ahmad M.K.'nın evine baskın yaparak sürücüyü evinde yakalayarak gözaltına aldı.

İfadesi alınmak üzere karakola götürülen Ahmad M.K.'nın polis ekiplerine verdiği ilk ifadesinde, " Ne zaman çarptığımı ve nasıl olduğunu bilmiyorum. Yolda seyir halindeyken bir otomobil önümü kesti ve aracın altında birisinin olduğunu söyledi ve şoka girdim. Yaşlı adamı oradan çıkartmamızın ardından ambulansın geldi ve benden korktum eve kaçtım." sözlerini kullandığı ortaya çıktı.